• duke
    #54
    "Igen is jellemző a "modern", azaz a ma élő emberre, hogy szisztematikusan irtja a más rasszokat.
    Miért gondoljuk akkor, hogy 30000 éve szelídebbek, és "humánusabbak" voltak a homo sapiensek, és nem gyilkolászták a más rasszbelieket le, úgy mint pl. a II világháborúban is tették?"

    Szerintem a modern idokre jellemzo joleti nepirtas, rasszismus, vagyis hogy jelentektelen idiotasagok miatt olik egymast az emberek, akkoriban nem letezett.
    Az akkori idokben, az emberek orultek, ha lyuk van seggukon, se idejuk se energiajuk nem volt arra, hogy egymast uldozek gyilkolaszak, es okuk sem volt ra. Orultek ha telen nem fagytak meg, es ha rendkivuli kockazatok aran legyurtek egy mamumot. Estenkent elegedetten doltek hatra a barlangban, es azt gondoltak "fasza nap volt, ma sem evett meg a kardfogu".
    Nem hinnem, hogy az akkori emberekben letezett volna a rasszismus, eszukbe sem jutot, hogy ok masok vagy jobbak lenenek, barmilyen mas embernel, allatnal. Nem is letezett ez az ember allat kulonbseg tetel. Az osi hiedelmekbol vallasokbol, is, az derul ki, hogy az allatokat, is minimum magukkal egyenranguaknak gondoltak, vagy meg jobbnak. Szinte minden allat a bolhatol az elefantig, valamilyen istenseget testesitett meg.

    Szerintem a legnagyobb agresszio a kulonbozo csoportok kozott az lehetett, hogy elekerultek egymast, mint ahogy igyezkeztek elkerulni, mondjuk egy 2 tonnas orias medvet. (mar akkor is tudtak, a medve nem jatek)