• HisF8
    #45
    "Ha bizonyítást nyerne hogy - teszem azt - a fekete rassz más fejlődési utat és előéletet járt be mint a kaukázusi (fehér) rassz"

    Ez bizonyítást nyert, ez egy tény. Körülbelül százezer éve váltak el ezek a csoportok, és csak a közelmúltban kezdtek el újraegyesülni. Azt is érdemes fejben tartani, hogy nem "a feketékből nőttek ki a fehérek", hanem volt egy közös ősük, amihez képes mindkét csoport megváltozott - persze eltérő mértékben. A feketék több synplesiomorph, míg a fehérek több synapomorph bélyeget tartalmaznak a közös őshöz képest, de nyilván a feketék között is vannak apomorfiák. Ha egy csoport alig tartalmaz apomorfiákat, és az ős, amivel sok a pleziomorfia nagyon régen élt, ráadásul a rokonság kihalt, akkor azt tekintjük maradványfajnak. De ez sem azt jelenti, hogy akkor azóta nem voltak változások. Minden élőlénycsoport pont ugyanúgy távolodik az őseitől az egymásra következő generációk során (persze az egyes fajok eltérő mértékben, hiszen nem mindegy milyen időközönként váltja egymást egy-egy generáció), de míg egyesek sok pleziomorfiát tartanak meg, addig mások elveszítik azokat, vagy sok apomorfiát "szednek össze". Tehát a feketék pont ugyanannyi generációra vannak a közös őstől, mint mi fehérek.

    "A tudósoknak ragaszkodniuk kell a jelen teóriához, azaz a teljesen közös származáshoz, mert jelen pillanatban úgy vélik egyedül ez vezet békés együttéléshez."

    A kutatók nem ragaszkodnak semmihez, főleg nem összeesküvés-elméletekhez. Egy kutató modelleket alkot, amivel megpróbálja lefedni a jelenségek, mérési eredmények, stb. minél nagyobb százalékát. Ráadásul ezeket a kladogramokat a bevitt adatok alapján szoftverek készítik el, elég nehéz lenne politikailag korrekt szoftvereket írni... Az adatok nagy része pedig nem más, mint az emberi genom PCR-el kierősített kis szakaszai, amelyek segítségével (különböző okokból) jól nyomon lehet követni leszármazási vonalakat. (Mellesleg minden élőlénynek ugyanígy készülnek a törzsfái, nincsenek humánspecifikus módszerek.)