• Komolytalan
    Egyébként az alapvető probléma a hozzád hasonló kullancs típusú főnökökkel az, hogy bár hangoztatják, hogy "Megkapják tisztességesen a bérüket a szintén tisztességesen elvégzett munkáért", de ez k.rvára nincs így, mert rohadtul nem ismersz el 1 perc túlórát sem. Egyrészt nem fogsz annak 2x annyit fizetni, aki 2x annyi melót megcsinál, max adsz neki 2x annyi bónuszt év végén (ami mondjuk teljes évre vetítve van kb 5% differencia), oszt jónapot. +5%-ért én nem akarok megszakadni, és ez hadd legyen már az én döntésem. Másrészt természetesnek érzed azt, hogy a kiadott munkát határidőre elvégezzék, és ha korábban elvégzi, akkor adsz másikat. Ez még korrektnek is tűnik, ha nem nézzük a dolog másik felét: ha tovább tart a meló, és el kéne ismerni, meg ki kéne fizetni a túlórát, akkor meg előkapod a "De vállaltad a határidőt, mit töketlenkedsz" mondatot, és persze nem fizeted ki a túlórát (munka törvénykönyve szerinti szorzókkal). Szóval valójában a hozzád hasonló "megmondom mi a munka, mennyi idő, oszt legyen kész" típusú főnökök összességében ingyen túlóráztatják az embereiket, ami egy méretes ganéság.

Ettől sokkal korrektebb a főnök felől az, amit én mondtam: megbeszéljük mennyi idő, én tartom a határidőt (akár túlórával, akár facebookolással), és kész. Ez a főnökök számára is jól előre számolható, ha nem tetszik nekik a munkatempóm, akkor meg ki lehet rúgni.