Szefmester#36
hehe.. vicces ember vagy.. látom te még csak olyan helyen dolgoztál életedben ahol a főnöknek lövése sem volt a meló folyamatairól, csak ő volt a főnök és kész.
Egy JÓ főnök tudja mi mennyi idő, és egy idő után képes felmérni hogy az adott emberke mennyit tud megcsinálni adott idő alatt. Engem a munkahelyemen baszogatnak ha csak 8 gépet javítok le, mert tudják hogy 10-12 is sikerülhet.. míg a mellettem ülőt le sem tojják holott még a 6 is csak ritkán sikerül neki. kettős mérce? Az.. és undorító. A gond pedig az hogy a kedves főnök úr csak a főbb folyamatokkal van tisztában, és nem azzal hogy mennyi idő is valójában egy gép, és ha valamilyen probléma lép fel akkor azt mennyi idő orvosolni.
A főnöknek pedig igenis sok köze van ahhoz hogy mit csinálsz a munkaidőben ha órabért kapsz. Mert teljesen más lenne ha 8 órából 4et dolgozol aztán a többiben fészelsz, ha azért kapod a pénzt hogy elvégezd a feladatot. Ha 10 óra kell akkor annyi kell, ha 4 akkor 4. Ennyi. De az hogy te 8ból csak 4et dolgozol mert a többiben Micikével csetelsz, meg nézed a vicces macskás videókat miközben a cég fizeti a semmittevést, az maximum neked jó. Sema cégnek sem a főnöknek nem. Ő úgy gondolkodik, hogy ha te ennyit meg tudsz csinálni ennyi idő alatt, akkor tudsz nagyobb hasznot is hozni. Persze ideális esetben ezt fizetésemeléssel jutalmazza, vagy egyéb bónuszokkal.
ha én lennék a főnököd akkor te már kereshetnéd is az új munkahelyet amint megtudnám hogy munkaidőben nem azért netezel mert szükséged van rá a project befejezéséhez hanem azért mert Micike üzent neked a bérszámfejtésről. Bár ezután Micike is kereshet új helyet. ;)
Hú de rohadék lennék igaz? Mocskos szemét kampósorrú aki csak kihasználni akar. Persze azért még jobban sírnál ha teljesítmény alapú bérezést kapnál, ha jól sejtem.
Egy normális cég azzal kezdi hogy az ilyen olyan közösség szarokat fekete listára teszi. Persze a vicc az hogy nálunk a vezetőség letiltotta az iwiw-et meg a G+-t ellenben fészelni azt szabad. Jah hogy a vezetőség amikor nem látványintézkedéseket hoznak, vagy baszogatnak, akkor 50%ban a faszbúkot nézegetik? éééérdekes..