"A 4-hez képest a 4S innovatívabb volt, mint most a 4S-hez képest az 5."
Nem tudom, 4S-ben megjelent a kétmagos CPU, erősebb GPU-t kapott, 8 megapixelre nőtt a kamera felbontása, optikán is fejlesztettek, valamint 1080p-ben is fel lehetett venni videót, képstabilizálással.
Itt? Teljesítménynövelés megvolt (bár elvileg nem 4 mag, de Cortex A15), kamerán is változtattak (elvileg jobb képeket készít rossz fénykörülmények között, erre kíváncsi lennék), zafírból készül a külső lencse (nem kell félni a karcoktól, szerintem ez követendő példa), változott a design, nőtt a kijelző (hál' Istennek csak magasság tekintetében) LTE-t kapott... Tény, egyik feature sem váltja meg a világot, sőt, némely tekintetben konkurencia mögött van (bár itthon nem elterjedt, de NFC-t hiányolom, iOS6 "Passbook" appja szinte kiált utána), de szerintem most határozottan nagyobb az előrelépés.
Képernyős megjegyzésedet nem értem. Kijelző méretének megnövelése nélkül értelmetlen lenne több pixelt rázsúfolni, így is 300PPI fölött van a képpontsűrűség - e téren a konkurrencia csak idén érte be a "Retina Display"-t. A hatalmas kijelzőket meg nem mindenki szereti...