767
  • Nos
    Azért hozzátenném, hogy az iphone 5 biztos egy nagyon jó készülék, csak nem túl nagy újítás. Szóval döntsük el, hogy miről megy a vita. Én csak azt a részét fikáztam az egésznek, hogy úgy állították be, mintha valami nagy újdonságot dobtak volna be. Hát nem, de attól még a készülék szerintem nagyon jó, mint az előző :)
  • lordsithlord
    Hadd kérdezzem meg, hogy tényleg az egész hamis?

Az, hogy az Apple igyekszik eltitkolni a szériahibákat? Akkor elég megnézni, mit műveltek az első szériás iPod- dal, ami ugyebár elég keményen szériahibás volt, Ja, hogy nem a készülék, hanem az aksi? Tök mindegy, beépített alkatrész, nem cserélhető házilag, ráadásul megfelelő minőségbiztosítás mellett nem került volna ki a piacra. De tovább megyek, oké, hibáztak. Akkor mikor kiderült, miért akarták lefizetni a károsultakat? Vagy miért derült ki utólag, hogy az Apple ügyvédei akadályozták a betekintést a károsultak ügyvédeinek olyan jogi adatokba, amik az iPod-ról szóltak és úgy nem mellékesen, mint utólag kiderült, az elismert 2-3 eset helyett 20 incidensről tartalmaztak adatokat...? Az meg csak apróság, hogy szintén később derült ki, hogy még a hibás széria kiadása előtt kiderült a hiba, csak elhanyagolhatónak tartották a kockázatot. Ez tényleg nem egy szériahiba eltusolása lenne? De tovább megyek, tényleg így kell egy korrekt cégnek eljárnia?

Az, hogy a fanok közlik, hogy ez csak apróság? A robbanó aksiknál is gyorsan nekiálltak kimosni az Apple-t, mondván hogy az aksit csak veszik, nem gyártják, ha meg valaki megemlítette a minőségbiztosítást, akkor jött az, hogy de akkor se ők tehetnek róla. Megjegyzem azzal, hogy végül kisült, hogy az Apple már korábban is tudott róla, vagy azzal, hogy eltitkolt jópár esetet, elvesztette az ártatlanságát ez ügyben.
  • G_ArchAngel #45
    Az AAPL pedig szarnyal:)
  • Landro
    Engem nem zavar ha unalmas az Apple. Elég ha jó termékeket gyárt.
    A vészmadarak károgása unalmas, főleg akkor ha csak az érzéseiket szajkózzák.
  • lordsithlord
    A bemutató szokás szerint figyelemfelkeltő, de szerintem várjuk ki, hogy a gyakorlatban mit is fog tudni.
  • Nos
    A mémgyárból :)
  • M2 #41
    Szerintem indítok egy Apple szidó kamuhír blogot, belinkelem az Androidos fórumokra és a hirdetésekből dől majd a lé! :-)
  • Athlon64
    Mondasz valamit! :)
    De azért érted! Na!
    Izé! :)
  • M2 #39
    "a forgalmának csupán a két százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, miközben ez az arány a Google és a Microsoft esetében egyaránt 14 százalék"

Na jó de mekkora a forgalom és hány termékre szóródik szét az a fejlesztési pénz, ez a lényeg!
  • M2 #38
    Ami viszont érdekes, hogy a kijelző-méret (butaság) háborúba belement Apple, de a kamera-pixelszám (parasztvakító) háborúba nem. Ez legalább pozitív.
  • M2 #37
    Látszott a hozzászóláson, hogy fogalma sincs arról amit véleményez. :-)

Jó lenne ha iPhone meg Apple cikkhez csak olyan szólna hozzá, aki életében használta már a termékeket, na de ez a 10millió mindenhezértő-zseni országa.
  • G_ArchAngel #36
    Nem igazan kell foglalkozni veluk, mert a legtobbjuk azt szajkozza, amit egy masik alulinformalttol olvasott forumokban. Itt is latszik, hogy a velemenyuk elavult es helytelen informaciokon alapul.
    Elsosorban a vitakeltes a celjuk, nem a tenyekre tamaszkodo kommunikacio.

Megvonod a vallad es gorgetsz tovabb.
  • narumon
    Azért minden kamu hírre nem kell ám rárepülni.
  • narumon
    "jó példa erre a noticifaction bar, amit az Apple gyakorlatilag egy az egyben lenyúlt az Androidból, de a panoráma is csak az iPhone-osoknak lesz újdonság meg a turn by turn navigáció."

Hülyeség a köbön, notification bar már android előtt is volt, sőt még az iphone-on is előbb volt Jailbreakkel mint androidon. A turn by turn navigáció sem újdonság eddig is elérhető volt minden navi szoftver az újdonság benne most az, hogy az apple saját szoftvere alapból rajta lesz a telefonon. Tájékozódás, addig nem beszélés. (szokás szerint)
  • M2 #33
    Amúgy önmagában nézve nagyon jó telefon lett az 5-ös, szerintem kézben fogva még inkább meggyőző lehet. Majd meglátjuk.
  • narumon
    Nettó baromság amit most írsz.
  • M2 #31
    De nem is az iPhone miatt lett unalmas az Apple, egy telefonon nagyot nem lehet már fejleszteni. Nekem inkább az új piacok meghódítása hiányzik új termékekkel. Például ha bejelentették volna, hogy itt az új AppleTV touch távirányítóval és futnak rajta az AppStore játékok (szinte egy új konzol).
  • narumon
    "A 4-hez képest a 4S innovatívabb volt, mint most a 4S-hez képest az 5."

Én ott tényleg nem éreztem semmi különleges változást, az egy feltúrbózott 4. Viszont én 4S-t (többek között ez miatt) nem is vettem, most az 5-öt viszont meg fogom úgy néz ki.
  • laziga
    Az android megrekedt,iphone5 egy drága foss lett a symbiannak és meegonak vége :(
    Viszont a Nokia Lumia 920 felpiszkálta a fantáziám lehet, hogy ez a wp8 a windows8cal nem is rossz. Minden teszten gyorsaság,stabilitás, tudás, szolgáltatás, egész jókat írnak róla olyan blogerek akik, a Nokiát mindig fikázzák ezek után már engem is érdekel :D
  • M2 #28
    Szerintem ez is szar lesz, de melyik gyári füles ami jó?
    Régen vettem egy Nokia gyári fülest 7800 forintért (kb mint ma 20 ezer) ami egy 500 forintos füles hangzását tudta, de csak és kizárólag azzal lehetett a telefont vezérelni. Ilyen téren sokkal szemetebb cég volt, mint ma az Apple.
  • Athlon64
    Teljesen egyetértek a A.pl -el. Az Apple mindent ami apple le akar tíltatni? Aztán arra ébredünk egyszer csak, hogy az amit eddig almának hívtunk és almafáról szedegettünk az hivatalosan világ szinten át lesz nevezve valamire mert az alma kereskedők az Apple hírnevén (hírhedt nevén) akarnak többlethaszonra szert tenni?
  • ADAMEX9
    Kis off, de idevág valamennyire:
    Biztos tudták, hogy nem lesz nagy durranás így próbálnak egy kis hasznot húzni egy újabb perrel:

"Apple Lengyelországban azt igyekszik elérni, hogy egy online csemege, egy kiszállítást vállaló élelmiszer-áruház változtassa meg a logóját és a nevét.

Az Apple egyébként azt kifogásolja, hogy a bolt az A.pl webcímet és nevet használja, és ezt megfejelik azzal, hogy egy stilizált almát választottak logónak. Mivel ezek az Apple jogászai szerint megtéveszthetik, összezavarhatják a fogyasztókat, emellett ártanak a cég hírnevének, harmadrészt pedig kihasználják a cupertinói vállalat reputációját, ezért kérték a védjegyek törlését.

A lengyel cég vezetője nevetségesnek nevezte a vádakat, melyek egy olyan logóra vonatkoznak, amelyet az A.pl tulajdonában lévő fresh24.pl használ. Rados³aw Celiñski nem érti, hogy vajon miképp zavarodhatnának össze a vásárlók, hiszen az Apple IT-cég, az A.pl meg élelmiszer-házhozszállítást végez."
  • G_ArchAngel #25
    Nem, nem vicces. Ideje volt, amilyen szar volt eddig az Apple fules:)
  • bino512
    unalmas? a sima iphone óta másolja önmagát XD pici pici fejlődéssel.

jah és a legjobb...

http://9gag.com/gag/5348481?ref=fb.s

Sok amerikai idiótának biztos újdonság :D
    Kivéve egy amerikaiiiiiiiiii :P
  • G_ArchAngel #23
    Fejezzetek mar be ezt a notification lenyulast. Nem letezett meg sem az iOS, sem az Android, amikor a Blackberry-k mar hasznaltak.
  • Major
    Én Bodnár Ádám véleményével értek egyet:

"Lássuk be, egyre nehezebb a dolga az Apple-nek. Bedobta a full érintőképernyős okostelefont a mainstreambe és ezzel naggyá vált, eladott belőle 250-300 millió darabot körülbelül és most a saját maga szabta keretek között kell továbbfejlesztenie úgy, hogy megtartja a visszamenőleges SW kompatibilitást mert különben 700 ezer megírt app mehet a kukába. Ebből is látszik szerintem, hogy a SW kompatibilitás mennyire megköti az innovációt, de ha nagy az installált bázis, muszáj visszamenőleg kompatibisnek maradni a kiépült ökoszisztéma miatt. Mindezt úgy, hogy az iOS képességeit a többi platform már régen beérte, de néhol meg is haladta -- jó példa erre a noticifaction bar, amit az Apple gyakorlatilag egy az egyben lenyúlt az Androidból, de a panoráma is csak az iPhone-osoknak lesz újdonság meg a turn by turn navigáció.

Az innováció egyedüli terepe a hardver, ott viszont ugyanazok a lehetőségei vannak az Apple-nek mint a többi gyártónak: formaterv, kamera, processzor, ilyesmi. Nem is tudtak igazán nagyot villantani, de ez szerintem nem váratlan egy kicsit sem."
  • asysoft
    "A 4-hez képest a 4S innovatívabb volt, mint most a 4S-hez képest az 5."
    Nem tudom, 4S-ben megjelent a kétmagos CPU, erősebb GPU-t kapott, 8 megapixelre nőtt a kamera felbontása, optikán is fejlesztettek, valamint 1080p-ben is fel lehetett venni videót, képstabilizálással.
    Itt? Teljesítménynövelés megvolt (bár elvileg nem 4 mag, de Cortex A15), kamerán is változtattak (elvileg jobb képeket készít rossz fénykörülmények között, erre kíváncsi lennék), zafírból készül a külső lencse (nem kell félni a karcoktól, szerintem ez követendő példa), változott a design, nőtt a kijelző (hál' Istennek csak magasság tekintetében) LTE-t kapott... Tény, egyik feature sem váltja meg a világot, sőt, némely tekintetben konkurencia mögött van (bár itthon nem elterjedt, de NFC-t hiányolom, iOS6 "Passbook" appja szinte kiált utána), de szerintem most határozottan nagyobb az előrelépés.
    Képernyős megjegyzésedet nem értem. Kijelző méretének megnövelése nélkül értelmetlen lenne több pixelt rázsúfolni, így is 300PPI fölött van a képpontsűrűség - e téren a konkurrencia csak idén érte be a "Retina Display"-t. A hatalmas kijelzőket meg nem mindenki szereti...
  • G_ArchAngel #20
    Te igy latod, en nem.

Ennyi. Nem kell ugyanugy elni az eletunket.
  • sanyicks
    "hibatlan mukodes" baromság, előfordulnak ám hibák ott elég szép számmal, szériahibák is ;D csak igyekszel ezekről nem tudomást venni, na meg a fanatikusoknál elég gyakori hogy inkább lenyelik azt ha valami szar mintsem hogy bevallják hogy szart vásároltak/nem tökéletes a kedvencük, lásd a hibák feature-ként való kimagyarázása ami neked is jól megy.

"legmagasabb szintu felhasznaloi elmeny (ergo, a user megkapja azt az erzest, hogy a segge ki van nyalva)."

Ja mert az apple user azt várja amit a cég mond neki hogy várjon :) Normális user meg a szabad használatot, bővíthetőséget várná, ami nincs.

"Ezt meg nem sikerult a konkurencianak lemasolnia - eleg csak az SG Android topikjaba beleolvasni:)"

A zártságot nem is akarta lemásolni, igen elég benézni az android topikba ahol főzött romokról és módosításokról van szó, olyasmikről amit az apple nem enged, és nem is tesz lehetővé, és csak megszoksz vagy megszöksz alapon működik.
  • G_ArchAngel #18
    "amiben ennek a platformnak a VALÓDI kitalálói (pl HTC) kevésbé jeleskedtek: dizájn, és marketing."

A legfontosabbat kihagytad: hibatlan mukodes, legmagasabb szintu felhasznaloi elmeny (ergo, a user megkapja azt az erzest, hogy a segge ki van nyalva).

Ezt meg nem sikerult a konkurencianak lemasolnia - eleg csak az SG Android topikjaba beleolvasni:)
  • henrikk001
    látszik, h nem értesz hozzá, ha szerinted egy kamera minőségét a felbontása határozza meg. a lehető legjobb tettük volt, h a mai technológiai korlátok mellett maradtak a 8 megapixelnél és BSI szenzort tettek bele
  • NEXUS6
    Amúgy szerintem az Apple jelenlegi helyzetének sokkal kevesebb köze van az innovációhoz, és sokkal több ahhoz a módszerhez, ahogy a piacépítést, a marketinget csinálták.

Mert legyünk őszinték, tapiképernyős okostelók a Zályfon elött is voltak. Csak nem voltak sikeresek. Az Apple ezt a terméket 2 olyan dologgal tette sikeressé, amiben ennek a platformnak a VALÓDI kitalálói (pl HTC) kevésbé jeleskedtek: dizájn, és marketing.
    Hmmm, szal ezek a területek amúgy sem az innováció birodalmai.

Az Apple a zajfonnal bemutatta, azt hogyan kell/lehet egy klasszikus BigBroderes, bothadsereg építős marketinget megvalósítani. Ezzel nem igazán különböznek a M$-től, a FB-től, vagy épp a scientológiai egyháztól.
    Csakhogy ennek a marketingnek vannak határai. Minél jobban biztosítod a botseregeid termékkötődését, annál ellenszenvesebbé teszed magad, mindenki más felé és akadályozod saját további növekedésedet.

Ezt a dilemmát nem lehet puszta technológiai innovációval megfoldani. És láthatólag ezzel az Apple nem is próbálkozik.
  • NEXUS6
    "Nokia S40-es kedvenc platformom is lényegében ugyan úgy néz ki 10 éve."
    És vajon 10 év múlva lesz még Noklia telefon, fog még valaki emlékezni rá?
  • Nos
    Nem ertem ezt a nagy felhajtast. Funkciojaban mar evek ota alig valtoznak a top okostelefonok. 99 %-ban az iphone 1, vagy a galaxy s mar tudta azt, amit az iphon 5. Az optika tenyleg fontos, de felhasznalokent az erosebb proci mar sokat nem jelent. Az elobbi ket telefonon is minden szepen fut. Igazabol sokszor mar csak azert eroltetik a motort, hogy el tudjak mondani, hogy erosebb. Kihasznalni viszont a felhasznalok elenyeszo resze fogja. Nincs is nagyon mivel. Ja, uj technologiak? Mennyit fogsz eszrevenni belole az elozokhoz kepest. Csak azt, hogy nem kompatibilis ezzel meg azzal. Sok uj technoligia is csak azert van, hogy hanyagolni lehessen a regebbi keszulekeket, de nem jelentenek igazi elorelepest. Haladni persze kell, de az uj iphoneban a legnagyobb tett a kivalo marketinghadjarat volt. A keszulek ugyanaz, csak kicsit nagyobb, kicsit erosebb es a biztonsag kedveert itt-ott mar nem kompatibilis az elodokkel.
  • coolbboy83
    Akkor majd észreveszik magukat és ugranak nagyobbat, én nem aggódom miattuk.
    Egyébként jó volna már rájönni, hogy az optika a lényeg nem a megapixel elsődlegesen... viszont ennek ellenére 12 Mp szerintem kellett volna most !!
    4S után szerintem nem éri meg - de 3 GS vagy 4 után igen.
    Nekem most 4S van előtte 3GS volt - ez kimarad, majd a következő talán.
  • zord01
    Ha a dupla teljesítményű proci helyett/mellett egy dupla felbontású kamerára is rágyúrtak volna, semmi gebasz nem lenne.

"iPhone 5 kezelőfelülete gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint az első iPhone esetében 2007-ben" - ezzel meg nincs baj, ami nem romlott el, ne javítsd.
    Nokia S40-es kedvenc platformom is lényegében ugyan úgy néz ki 10 éve. Itt-ott javul, fejlődik, de az alapok ugyan azok, tehát nem ér meglepetés, mindig megtalálok mindent.

Amúgy a vékonysága jó, a 4 col nagy, de nem kezelhetetlen, anyaghasználat faxa, csak sztem inkább kamerára kellett volna gyúrni.
    A 4-hez képest a 4S innovatívabb volt, mint most a 4S-hez képest az 5.

Vérszegény. Nem rossz, csak vérszegény. Pár hónap múlva totál elavult lesz, ha prociban nem is, kamerában, képernyőben biztos. CES-en be fog darálódni a középmezőnybe. És utána még hátra lesz 8-9 hónap az új modellig. Addigra elég gyenguska lesz.
  • coolbboy83
    Miért nem lottóztok, ha látjátok előre hogy tutira vége az almának ?
    Még így 9 sör után is a faszom kivan a sok jósbúl :-D menjetek focizni... vagy nemtudom.
  • coolbboy83
    Nincs innováció, de Cortex A15 chip van náluk először, és az újfajta kijelzőtechnology is...
    Nemtudom mit sírtok, nem kell megvennetek!

Egyébként nemtudom mi a faszt vártok egy telefontól... amióta ezek az érintős szarok vannak, mindent lehet csak telefonálni nem... az androidos fostalicska hulladékok meg lefagynak és szar műanyagból vannak.. a zapppple meg nem olcsó a WP meg egy vicc... ez van.

Az ilyen elemzők meg menjenek inkább dolgozni, árufeltőltőknek még jók lehetnek a Tesco-ba is!!
  • coolbboy83
    Te aztán tudod, biztos ott vagy bent mindennap és látod mit csinálnak....
  • DjDano
    Miért nincs igazi innováció az Iphone 5-ben? Mert nem szorulnak rá (egyelőre), pont annyit újítottak amennyivel felzárkóznak a konkurenciára, szerintük ez elég. Egyelőre biztosan, de kérdés meddig... Steve Jobs nélkül hosszabb távon mindenképpen lefelé vezet az út...