Etinger#207
Tisztázzuk, nem az iPhone kvalitásaival van problémám. Aki szerint az iPhone szar, az ugyanolyan hígagyú a szememben mint aki rohant az 5-ös verziót megvenni az első nap, zsebében a 4s-sel. Ezért a második részére nem is reagálnék túlzottan, jó a cucc, ez tény. Viszont szerintem sovány az előre lépés, és indokolatlanul nagy a hype. Picit azt érzem visszaél az Apple a hatalmával (érted... 6 alma...), óriási vásárlói bázisa van, így nem érdekük, hogy igazán bedobjanak újdonságokat. Oké, nyilván újítottak, de szerintem ez - ahogy lentebb is írtam - egy innovációt hangsúlyozó cégtől kevés.
"az iPhone-t nem az alkatrészek adják el"
Nyilván nem, annyira nem is kell komolyan venni azért azt a képet. Inkább csak érdekes, hogy maga a cucc könnyen előállítható, és minden más milyen óriási mértékben megdobja az árat. Pl igen, a szállítás is.
Egyáltalán nem értek egyet pl azzal a cikkel, ahol így hozták ezt le:
"Nagyjából 36 000 forintot ér az iPhone 5"
Viszont a marketing továbbra is tartom, hogy jól felépített, és eltudja adni a terméket. Meg azt is érdemes megnézni, hogy mekkora bevétele van az Applenek pl
a különböző kiegészítőkből, lásd Egyesül Államokban csak 2 milliárdot kaszálnak ezzel. És itt azért az egyszeri Apple felhasználó is bizony ekézheti a céget, mert a fülesek terén hát ejnye-bejnye amit művelnek...
Na de ezt nem újabb vitaindítónak szántam, úgy aránylag kitárgyaltuk a dolgot :)
Én amúgy is leginkább a Nokia feltámadásáért szurkolok, mondjuk Win mobile helyett by Android... jó volna.