• thesalamon
    #43 Szóval tuti, hogy meleg víz fog csöpögni a nyakamba, mikor rádobok egy jégkockát a működő kollektorra.
    Ez a kollektorra nézve jó, a napelemre nézve már kevésbé.

Mintha mindig ugyan oda lyukadnánk ki, hogy tökmindegy hol és mit csinálunk, az valahol valamilyen problémát fog okozni.
    De talán azért, mert ez a rendszer egyszer már ki lett találva és nem erre, vagy igen ?
    Ez ennyit tud. Napocska, bárányfelhők, falevelek, zsiráfok, az árnyékban meg a húsevők; ez a legprofesszionálisabb technológia, ami ebből a rendszerből kihozható.
    Ha ez kevés, akkor egy olyan komplex rendszert kell MEGALKOTNUNK, ami jobb ennél.
    Szerintem amíg ez nem sikerül, addig marad a környezetünk szennyezése. Ez a mostani mozgásterünk.

Azt gondolom, hogy a szélerőműveknek – legyenek vertikálisak vagy horizontálisak – megvan a helyük,
    akár háztetőkön, akár ipari méretekben. A lehető legkörültekintőbben kell eljárni velük szemben is, mint ahogy pl.: az atomerőművekkel teszik ...... ( ide azt gondoltok amit akartok ).
    Bár igaz, hogy szerintem CSAK lokálisan segíthetnek jótékonyan rajtunk, nem globálisan.
    No meg persze az energia tárolása IS lehet macerás és drága, bannedusermailnak szerintem igaza van. Remélhetőleg Még igaza van.
    Például a szélerőműből kijövő nagy U egy kis tekergés után belemegy a vízszivattyúba,
    ami felpumpálja a vizet egy „hegy” tetején lévő ménkű nagy víztározóba. Ha az megtelik, a víz lecsordogál egy vízerőművön keresztül ahhoz hasonlatosan, mint ahogy működik egy szivattyús-tározós erőmű. Az energia így tárolva van, ha fú ha nem fú, már „csak” ki kell számolni, hogy mennyi az annyi...