• mousee
    #21
    Monopolhelyzetben van, mert övé a PC piac több mint 90%-a. Ha elmész egy random számtech üzletbe, hogy keziccsók, szeretnék szoftvert vásárolni, akkor százból egyben lesz mac-es cucc, a maradék 99-ben pedig windóz only.

    Ha játszani akarsz a gépeden, akkor is rá vagy kényszerítve, a játékok jelentős része szintén windóz only (meglássuk STEAM for linux elhozza-e a megváltást, ha csinálnak olyan akciót hogy (hasamra ütöttem) pingvin alatt 1 évig fele áron van minden játék, akkor jelentős tömeget tudnának átmozgatni, szóval megvan a sanszuk ha tényleg windóz függetlenedni szeretnének).

    Fotosopp, CAD szoftverek, egyéb prof cuccok nagyrésze szintén windózonly, bár itt megvan a lehetőséged, vehetsz mac-et (ha ilyen programokat használsz, valószínűleg nem egy mac ára fog földhöz vágni).

    Ideje lenne platformfüggetlen programokat, és játékokat csinálni, és belőni a piacot 33% windóz, 33% alma és 33% pingvinre.

    A windows nagyon jó vállalati környezetbe, mert jól menedzselhető, korlátozható.
    A mac jó a kreatív emberkéknek, akik hajlandóak picit többet fizetni, cserébe kapnak egy stabilabb, vírusmentesebb, jobb platformot, amivel nagyátlagban negyede annyi gond van mint az fent említett ablakokkal.
    És végül a pingvin, aki tapasztalatom szerint már évek óta megállja a helyét egy átlagos otthoni, illetve kisebb irodai közegben.

    És ahogy már lentebb írtam, az egész böngészőválasztósdi egy oltári nagy f@szság, aki akart az eddig is fel tudott rakni magának egy random alternatív böngészőt, éveken át a kutyát nem zavarta a dolog.