• Kornan
    #33
    "Szerintem a gond nem az, hogy nincs elég okos ember, vagy ezt kiváltó MI, valami fejlettebb összetettebb MI nem fog automatikusan gyorsabb fejlődést generálni, a fejlődésnek azért sokkal több összetevője van."

    A fejlődés gyorsasága az egy összetett sok tényezős dolog, ez igaz. De a dolgozó okos emberek száma ebbe egy fontos tényező szerintem. Ha egy MI összetett gondolkodásra lenne képes és mondjuk képes lenne megtervezni egy jelenleginél nagyobb teljesítményű számítógépet vagy fejlettebb MI-t, akkor az jelentősen felgyorsítaná a fejlődést. Ez szerintem tény. Hasonló sztori, mint amikor a mezőgazdaságban megjelentek a gépek,stb..., azzal a különbséggel, hogy ez öngerjesztő folyamat lenne. A kutatási költségek is jelentősen csökkennének. Ha képes lenne az MI összetett gondolkodásra, akkor a fizikai világgal való interakció ehhez képest triviális kérdés. Igény az meg bőven van olcsóbb és jobb dolgokra.

    Azzal meg tisztába vagyok, hogy jelenleg a nem specifikus MI még csak kitűzött cél szintjén szerepel, de előbb utóbb szerintem megvalósul.