• NEXUS6
    #32
    Jelenleg iszonyat drága, ha darabárra levetíted a 3D nyomtatás.
    Azonban, ha analógiát akarunk keresni, az hogy az otthoni lézer/tintasugaras dokumentum nyomtatók elterjedtek arra vezethető vissza, hogy mellette a dokumentumok elektronikus terjesztése, tárolása is elterjedt!!! Otthonra nem kell mindent kinyomtatni, csak 1-2 dolgot. De ha megnézed mennyi elektronikus dokumentum van a számítógépeden, szöveges doksik, képek, hang/video anyagok és azt mind ki akarnád rakni fizikai adathordozóra, akkor egy heti szenvedés, meg több száz ezer FT elköltése után, meg mert nem tudnál megmozdulna a sok szeméttől, inkább azt mondanád, hogy irány a könyvesbolt, könyvtár, meg hasonlók.

    A 3D nyomtatók is akkor ognak elterjedni, ha lesz mellette valami olyan dolog, ami miatt, amit kiegészítve ezt érdemes lesz használni. Jelenleg egy fröccsöntött társasjáték figura darabára pár Ft. Ugyan ez 3D nyommtatóval, amikor majd nagyságrendileg olcsóbb lesz, akkor is pár ezer Ft-lesz.
    Lehet, hogy pl a 3D virtuális környezet lesz persze az, ami kiegészíti, mert az meg még a fröccsöntött baromságoknál is olcsóbb, de akkor is lesz 1-2 dolog, amit fizikailag is le kell gyártani.