stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • SaGa
    #987
    Nos az este kiderült, hogy nincs az AI-val semmmi baj, csak annyi, hogy erősen redukálták azt a távot, aminél az npc-k észlelik a karaktert.
    Alaundaio AI tweak 2.0 verziójával (már nem tudom honnan töltöttem le, a S3r1ous csomagba az 1-es verziót építette be a fejlesztője) javítva (gyakorlatilag az m_stalker, az m_military és az m_bandit ltx-eket és három scriptet módosít) Agropromban a katonák második hullámát a kutatóintézetből veterán szinten igencsak izzasztó volt kitakarítani. Az eddigi összes SHOC verzióval és moddal ezen a helyen tuti megoldás volt a hátsó épület tetejére felmászni és onnan kényelmesen leszedegetni az udvaron és lépcsőkön mászkáló katonákat. Maximum akkor volt gond, ha a mod gránáthasználatot is adott az npck-nek.
    Most viszont erősen megváltozott a viselkedésük. Felmásznak a szonmszédos épület tetejére, a létrákon!!! és onnan sniperkednek, vagy feljönnek a folyosóról erre a tetőre (ilyet a sok SHOC verzióban összesen egyszer láttam, pedig ezt a részt legalább 30 alkalommal lejátszottam már), és megpróbálnak ollóba fogni.

    Azt hiszem kicsit túl is lett húzva az észlelési táv, mert így most már akkor nekiállnak rám vadászni, amikor az én kistérképemen még nem is jelennek meg, és a számláló sem jelzi ki őket. Azaz nagyon fülelni kell az elsüvítő golyókra és kitalálni, honnan is lőttek.
    Így is találkoztam egy olyan katonával, aki nem reagált arra, hogy körbelőttem, meg vagy kétszer el is találtam, sétált tovább. Igaz, az épület túloldalán volt én meg a félig nyitott vaskapun át próbáltam leszedni...
    Így már van veszélye az iratok lenyúlásának a laktanyából... Nem lehet besunnyogni fényes nappal és ellopni.