stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • SaGa Jr
    #964
    Javítások halmaza (az AI javításuk speciel csak bajt csinál, teljesen lehülyíti a lények többségét, például az alapból agresszív bloodsucker-ek még csapatosan is csak ácsorognak nem reagálnak nem úgy mint alapból, ráadásul ha meglősz egyet mielőtt meghalna lesz szíves kicsit arrébb menni), bugfix-ek (itt is akad ami később galibát okoz speciel pont az ai "javításuk" miatt), és némi grafikai finomítás.

    Pares:
    Mint írtam nem kell ide AI javítás. Az ai alapból jól működne, mindössze az érzékelést kell átírni és mindjárt jobban viselkednek, reagálnak a körülöttük lévő dolgokra ahogy kell (stalker-ek/katonák/emberek levadásszák a közelükbe érkező állatokat, az állatok csapatba verődve támadnak inkább túlerőre gyúrva). A használhatóbb AI javítók mind ennyivel beérték. Amik belepiszkálnak emellett script-ekbe is azok csak feleslegesen bonyolítanak és a játékba nem kevés potenciális hibaforrást is betesznek.

    A modularitása inkább csak egy szépen hangzó mese, különösen ha nem tudod mi mihez tartozik és mire vonatkozik. Ha bármi script-et felülíró dolgot megpiszkálsz akkor ott már mindent fel kell rámolni ha nem akarsz később gondot. Nem viccből van egy könyvtárba sűrítve az egész ami kisebb könyvtárakra oszlik aztán. Hogy minden működjön az egészet egyben kell felrakni és remélni hogy nem tol el semmit (én feltettem, kipróbáltam és az AI elhülyülése miatt, meg pár átírt script generálta új típusú hiba miatt gyorsan kukáztam is a dialógus javítás (konkrétan Greben küldetése miatt van benne ez a javítás) kivételével az egészet. Korábbról megtartottam a dokinál előforduló hibát javító videót és azt beillesztettem, így nálam egyelőre nincs új probléma.