stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • SaGa Jr
    #885
    Pisztollyal ne lepődj meg, azok közül amiket a játék elején össze tudsz szedni a legerősebb is csak 41-45%-os károsodást tud okozni fejen ha nincs az illetőn vértezet (az ok a kapucnis kabátok is védenek valamennyit ahogy az alap páncélod is ad minimális védelmet). Ebből bizony kell 3 lövés. AK-ból elég nekik 1 lövés a fejbe.

    Az AI meg azért nem reagál az első lövésekre (sőt egyes esetekben pár hullára sem), mert nem vagy ellenségként beállítva. Ahhoz, hogy az legyél pár lövésnél több kell a viszonyrontáshoz. Még egy ölés is csak 10 pontnyit ront a viszonyon. A nyílt ellenségeskedéshez meg -500 kéne, te meg a SIN-ekkel nullás viszonyban vagy és ezt nem is engedi rontani a játék. De például terelj be pár patkányt/kutyát (az épületük melletti romban vannak dögivel) azt máris elindul a mészárlás. Ha harcolnak mikor belépsz és ekkor te aggresszívan lépsz fel vagy fegyver van a kezedben, máris leszednek szó nélkül. :) De jobb őket nem kinyírni amúgy sem, mert ez potenciálisan generálhat hibákat a későbbi találkozásokkor amikor a sztoriban összefutsz velük (kinyírnak ahelyett, hogy folytatódna a feladat).

    Hasonló a helyzet azon esetekben, mikor egyes ellenfeleket te vörösnek látsz, de ők nem biztos hogy veled rossz viszonyban vannak, ezért nem támadnak meg azonnal. De ha jobb reakciót vársz csak növeld meg az érzékelési távolságát a banditáknak/katonáknak/stalker-eknek és máris előbb kiszúrnak, messzebbről támadni kezdenek, mindjárt "okosabbnak" tűnnek majd. Tudom, mert én felpakoltam egy ilyen módosítást magamnak. Megközelíteni így egy tornyokban sniper-ek által védett helyet, vagy észrevétlenül odamenni pisztolytávra banditákhoz... nos az nem fog menni.