stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • SaGa
    #699
    Ennek a szériának ez az egyik jellemzője, emiatt is kedvelik azok, akik kedvelik. Egyrészt többször is bejárhatod a terepet (nem véletlen, hogy az első mod igény a "vissza az erőműből" volt (a szokásos fegyver és textura modok mellett), mert az eredeti SHOC-ban onnan már nem volt visszaút. Illetve a "Play after end". Lehet, hogy van akinek spoiler lesz, így inkább eldugom:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Aki a monolitnál befejezi a játékot, az sokat veszít, mert ott ugyan sokféle befejezés lehet, de egyik sem az igazi, és még egy pálya hátravan már az eredeti SHOC töténet szerint is. Nem a monolit felé vezet a helyes út.

    Azaz a legtöbben igenis vissza akartak menni a korábbi pályákra akár van ott feladat, akár nincs, Ráadásul ebben a játékban a már "kitakarított" pályákre is vissza kerültek az ottani lények, azaz lehet újra vadászni.

    Az mondjuk aranyos is volt, egy alkalommal végignéztem, ahogy a military warehouse pálya belépési pontjára (a bár felőlire) beesik (szó szerint valahonnan fentről lepottyantak) egyszerre 3 bloodsucker, egy falka kutya, két pszeudo dog, meg 3 vaddisznó és szép komótosan, két oszlopba rendeződve bemasíroznak a helyükre. Ott álltam az út mellett a partoldal tetején, rám se hederítettek, míg el nem érték a saját eredeti vadászterületüket. Ott aztán ahogy szoktak, azonnal támadtak, amint észrevettek.