stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • molnibalage83
    #2884
    Köszi a linkeket.

    A L.A ott követte el szerintem a hibát, hogy sanszosan megtartotta az eredeti térképek nagyságát sőt, adott esetben bővítette azokat. A probléma az, hogy nem látom, hogy feltöltötték volna tartalommal.

    Lehet repetitív "hozd el ezt a szörnytrófea" és artifact keresés küldiket tolni. A szörnytrófeás nem igazán éri meg, a másikkal meg az a baj, hogy szökőévenként és véletlenül találni bármit.

    Hiába nagyon a terep, ha annak 99%-a teljesen üres. Nincs semmi. Se láda, se szörny, se quest, se semmi. Csak ettől nagyon unalmassá válik, ahol meg van bármi, az sokszor instakill és totál irreális. Ilyen pl., amikor ráddob 10+ katonát vagy más klántagot és ráadásul a főszálban is...

    Pénzed meg tényleg csak akkor van, ha az autót telibaszod és mindig visszautókázol Sidohoz. Csak egy ilyen kör eltarthat akár 20-30 percig is. ---> Agyzsibbasztó... Azért kell Sidohoz, mert ő nagyon kevés dolgot nem vesz meg, de még a Bar és többi helyen sem lehet egy rakás dolgok eladni, főleg a sérült fegyvereket.

    Hiába írták, hogy van benne klánválasztás a Gothic 2-es szinttől és fényévekre van. Én ugyanis nem láttam ilyen lehetőséget benne... Hiába volt jó viszony a duty-val, ettől én nem láttam klánszerű questeket.

    A története is unalmas. Menj ide, menj oda, de nincs vonala, nincs csavar, semmi, csak atmoszférára próbál gyúni a játék, ami meg nehéz, mert nem elég "kompakt". (Meg a Witcher széria és más valódi AAA RPG után sanszosan túl magasan van a léc nálam.)

    Nagyon, de nagyon rétegszintre lőtték be az egészet, ahogy én látom. Kisebb térképeken, még több valódi sidequesttel és egyébekkel megtolva ez félelmetesen jó lehetett volna, de így viszont sok szék közt a pad alá esett. Valódi történetalapú RPG-nek túl kevés a sztori, lapos, faék egyszerűségű. FPS lövöldének kevés iszonyatos balaszolatlansága és nehézsége miatt. Survivor gémnek is kevés, mert hiába kell enni és inni, ez lényegtében csak súlyfaktort jelent, 1,5 fontot elvisz, de kb. ennyi.

    Ezek összegyúrva is túl keveset adnak. Hiába van n+1 fegyver, lőszer, víz, kaja, stb. ezek nem töltik be valódi funkciójukat. Nem vészesen rossz MOD, mert lehet, hogy csak én vagyok béne, de nyugodt szívvel mégsem tudnám ajánlani, ha valaki megkérdi, hogy akkor belekezdjen. Előtta kb. írnék neki egy több oldalas valamit, hogy mit és hogyan. Ha itt nem súgták volna meg, hogy lesz autó, akkor már a 10. óra után hagytam volna a retekbe az egészet. Ehelyett kb. toltam vele vagy 80 órát, aminek a fele nettó szopás volt...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.16. 11:37:00