A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.
Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut
A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]
Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
-
ntex #2376 Akkor elmondom én is az álláspontomat. Te termékként emlegeted, holott ez nem egy eladásra szánt játék. Volt egy időszak mikor felmerült hogy ha meg tudnak egyezni ezzel kapcsolatban a GSC-vel akkor pénzért árulható (ahogy te fogalmaztál) termékként kerül piacra, de mint tudjuk ez nem valósulhatott meg kisebb-nagyobb hiányosságok miatt. De így is kaptunk egy olyan játékot teljesen ingyen ami még a legelső, bugosabb verziójában is mérföldeket ver minőségben és hangulatban a manapság pofátlanul pénzért kapható mindenféle fps szemétre. A STALKER név már önmagában egy legenda a játékvilágban a legelső Shadow of Chernobyl megjelenése óta. És nem csak a grafikája miatt, hanem az atmoszférája, nyomasztósága, világa miatt amit megteremtettek vele. A Lost Alpha nem érinthetetlen és vannak hibái ugyanúgy ezt mindenki tudja. Viszont az a gond hogy mindenki elfelejti hogy ingyen kaptuk ezt az egészet, egy fillért nem kellett érte fizetnünk, akik csinálták csak saját lelkesedésükből, saját szabadidejüket beáldozva rakták össze. Kaptunk egy olyan ajándékot tőlük amit azt hiszem nem sokan adnak. És az ajándékot ugye nem illik szapulni. Ha kapsz valamit egy rokonodtól vagy barátodtól ami nem igazán tetszik azt sem vágod vissza a fejéhez mondván hogy "nem kell az ajándékod mert nem tetszik vagy hibás", akkor is elfogadod ugyanúgy tőle (ha nem akkor egyszerűen bunkó vagy ez sztem vitathatatlan).
A bugok nagy része hogy bent maradt csupán annak köszönhető hogy kiszivárgott egy olyan verziója a játéknak ami még hemzsegett a hibáktól, emiatt kénytelenek voltak megjelentetni az akkori állapotában. Azóta jött hozzá 3 patch amit szintén a saját idejüket beáldozva csinálgattak szintén teljesen ingyen (sok fizetős játékot a megjelenése után egyszerűen telibesz*rja a fejlesztő mert nem hajlandó további időt rááldozni a csiszolgatására inkább várja a befolyó pénzt mint a sült galambot). És még biztos hogy kapni fogunk egy Director's Cut-ot, ami szintén kijavítja a bent felejtett hibák nagy részét. De sokszor elgondolkoztam azon hogy lehet meg sem érdemeljük ezt az egészet, mert habár Dezo maga is sokszor megfordult már itt és más magyar ill. külföldi fórumokon is, de akár egy szimpla köszönöm-öt sem láttam még szinte senkitől sem.
Mindezen dolgok tudatában is csak a hálátlanság megy, 0 elismerés a részetekről, csak a játék hibáit kiemelve sírtok páran a fórumokon és fikázzátok a játékot mert mást nem tudtok. Legközelebb majd csináljátok meg ti ugyanezt, aztán meglátjuk hogy fog esni meg hogy fog motiválni a dologgal való foglalkozásban azok után ha páran széttiporják és fikázzák a játékodat, ami azért nem igazán méltó arra a szintű fikázásra amit itt és máshol páran megejtenek mert habár az első részben tényleg voltak komoly bugok (főleg a szarkofág és a generator pályán lévő fagyásokra gondolok) de ettől még végig tudtam vinni a játékot pár visszatöltés után. Kicsit túl drámaian fogjátok fel a dolgokat úgy gondolom és nem ártana visszább venni ebből.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2016.05.21. 10:15:12