stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • SaGa Jr
    #1686
    De miért kéne valamit megváltoztatni, ami a koncepció része és sosem volt titkolva az érdeklődők/játékra várók előtt?
    Most komolyan az a probléma, hogy nem ez a felirat fogad a MODDB-n a játék ismertetőjében, hogy:
    Figyelj mit csinálsz prijatyel, mert bárki kinyírható és emiatt elakadhatsz azt kezdheted újra a játékot!

    Még mankók is vannak, utasítások, utalások és egyértelmű szövegek arra nézvést kik milyen viszonyban állnak egymással, kiket nem kéne leölni. Aki ezeknek ellenébe megy az szívni fog. Aki meg azon csodálkozik, hogy a halálos ellenségek kinyírják egymást (Duty foglyot a SIN) amint módjuk van rá, arra már nem tudok mit mondani.

    Magyarán a program szándékosan ilyen és ebből soha nem is csináltak titkot a készítők, mert ők így élvezik a játékot és ezt a maguk elképzelésére a maguk szabályai alapján állították össze.

    Az egyszeri player aki csak letölt valamit a neve miatt anélkül, hogy utánajárna mit is szed le, az valószínűleg meglepődik, hogy következményei lehetnek annak ha ő csak úgy kinyír valakit egy történettel rendelkező, kimondottan a császkálásra, dolgok felkutatására és nem pedig a gyilkolásra kihegyezett Stalker modban.

    Ha nem tetszik neki nem kényszeríti senki, hogy ezzel játsszon. Fizetnie nem kellett érte (de ha kellett volna is, akkor is ezek ismert dolgok voltak előre tehát ennek tudatában játszik az ember), kapott egy jó játékot ahol a világ része az is, hogy bárki odaveszhet és ha olyan embert sikerül kinyírni akit nem kellett volna, azzal zátonyra futtatható a játék (ami egyébként korántsem könnyen kivitelezhető dolog).
    Nem mellesleg kemény 2 ilyen manus van (Voronin és a SIN vezér, a többiek ha bekrepálnak sincs gond, mert megy tovább a sztori) és egy kis pár fős csoport (Fox őrzői). Utóbbiaknál még fogja is a játékos kezét a program tanácsokkal és konkrét utasításokkal, nehogy marhaságot csináljon, de megakadályozni nem fogja benne.

    Egyébként nem ez az egyetlen Stalker mod ahol könnyedén kinyírhatóak a fontos NPC-k is mert nincs benne sebezhetetlenség csak azért, hogy megvédjék a saját hülyeségük következményeitől a játékosokat (amire egyébként elég sok mindent meg is tesz a program épp csak ki nem teszi a tiltó táblát a célpontok homlokára).

    Sid is kinyírható lenne ha rá tudnának jönni hogyan lehet semlegesíteni azt a hard coded védelmét ami miatt nála még fegyvert sem lehet előkapni. De erre még nem jöttek rá. Elvégre ettől lesz ténylegesen szabadságot/szabad döntéseket imitáló a játék, nem attól hogy egyesek sebezhetetlenek nehogy előre megfontolt szándékkal kivégezze őket egy trigger happy játékos pár lőszerért vagy egyéb cuccért.