A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.
Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut
A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]
Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
-
basho #1448 Ha valakit még érdekelne a súly átírása:
Az eddigi Stalker játékokban, mind a háromban, lehetett változtatni. És egy az egyben ugyanúgy...
A tömeget 3 helyen kell változtatni:
a system.ltx-ben a max_weight értékét kell.
Az actor.ltx-be pedig a
max_item_mass
és a
max_walk_weight értékén kell változtatni.
A változtatandó fájlok helyei:
system.ltx - gamedata/config
actor.ltx - gamedata/config/creatures
1.
Nyisd meg az "fsgame.ltx" fájlt a játékkönmyvtáradban, és keresd meg ezt a sort :
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata
Változtasd meg ekképpen::
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata
/De azt tapasztaltam, hogy ez az átírás már automatikusan, "gyárilag" , benne van az "fsgame.ltx" fájlban./
Ám ha mégsem volna benne, akkor előtte készíts egy biztonsági mentést az fsgame.ltx fájlról!! (Mielőtt beütne a Na bazdmeg!") Egy esetleges probléma esetén ezzel visszatudod állítani az eredetit.
2.
Majd ezután írd át az értékeket:
system.ltx
----------
max_weight = 500 /vagy a kívánt érték/(eredeti: 50kg)
Actors.ltx
----------
max_item_mass = 500 /vagy a kívánt érték/(eredeti 50kg)
max_walk_weight = 700 /vagy a kívánt érték/ (eredeti 70kg)
Figyelj arra, hogy a max_weight érték és a max_item_mass érték megegyezzenek!
A max_walk_weight (sétáló, elinduló, még elinduló) érték lehet maximális is akár. Nálam, a SHOC-ban, ez a határ 9999kg.
// És csak azért ennyi, mert az öt számjegyű értékkel nem bír mit kezdeni a játék,de elannyira nem, hogy maga a játék - el sem indul ha öt számjegyű értéket adsz a max_walk_weigh - nek!!!!
Nem kell újratelepíteni, csak négy számjegyűre kell javítani és menteni. //
Azt tapasztaltam, hogy az fsgame.ltx fájl és az értékek átírása is elegendő lesz a súly átírásához, nem kell hozzá letölteni semmiféle segédprogramot, mint az előző Stalker játékok esetében.
Úgy vélem, ezt a programot alapból beépítették a készítők.
Ezt a feltételezésemet támasztja alá az eredeti "fsgame.ltx" fájl is.
A karakterem, jelenleg, 8000kg.-al sétálgat a zónában.
Csak Szidorovics meg ne tudja...