• gforce9
    #11
    Rémegyszerű indokaik vannak:
    Miafenének egy újabb kütyü? Már a tökük tele van vele.
    Minek kellene tablet? Ő nem akar az ágyból-wcből-vonaton netezni.
    Ezek azt hiszik majd minden szart megveszünk, csak azért, mert most az a menő?
    Minek tablet? Ha kicsit is másra akarja használni, mint az agyatlan netezés, mondjuk megírni egy hosszabb emailt, vagy egyéb olyan dolgot akar, amit a tablet nem tud, akkor úgyis kell a gép. Na az meg tud mindent. Hogy nem mobil? Naés, nem kell azt mozgatni. Elvan az a sarokban az íróasztal alatt. Persze vannak oylanok akik megveszik, mert ugye azt meg kell venni. No ezek töredéke az, aki ténylegesen ki is használja. Nyilván itt SG-n összesereglenek a tech mániásak, akik mindig vizionálják mi lesz a jövő, meg nagyon tudják mi kell az embereknek, de én azt látom, hogy kezdenek ebbe a bazinagy fejlődésbe ebbe a kütyühajhászásba belefáradni.

    Az IT-ben azt hiszik a jelenlegi marketingesek, hogy az emberek a wc-n is netezni akarnak, márpedig a többség nem akar. Köszönik szépen, elvannak a jólbevált asztali géppel, amit jelenleg, ha nem túl öreg még cserélni sem kell a win8 miatt.

    Kb ilyen indokok merülnek fel. És nem hinném, hogy ezek ésszerűtlen indokok.

    A PC-t meg már eltemették hússzor és mégse akar megdögleni furamód. Mert lehet kevesebbet adnak el, de csak azért, mert a többség akinek van gépe, marhára megelégszik egy PC-vel vagy egy notebookkal és marhára nem vágyik új gépre és szükség sincs rá jelenleg. A tabletek meg persze, hogy szárnyalnak ehhez képest. Ez semmiféle jövőképet nem vizionál, csak annyit, hogy a tabletek fogynak. Persze hogy fogynak. Majd beáll ez is, kivéve persze akkor, ha a jelenlegi iszonyatosan pazarló üzleti modellt követik. Vegyél 1-2 évente újat. Hát így marhára nem nehéz jó eladási adatokat produkálni egy olyan termékkel szemben, amelyet nem kell lecserélni 2 évente.