Erre azért megjegyeznék 2 dolgot: a kedves vevők előszeretettel szidják az Androidos telefonokat, hogy mennyire kevés ideig bírják. Nos, nemrég okoztam egy kedves ismerősnek, aki ugyanígy járt el, megvette a telefont és az lemerült maximum 18 óra alatt. A specifikáció szerint a készülék közel 160 órát kellett, hogy bírjon. Fogtam, megnéztem a készüléket. Az első, amit kapásból észrevettem: a kedves ismerős egyfolytában üzemeltette a WiFi-t, az pedig szerencsétlen össze-vissza kereste a hálózatokat. Fogtam, kikapcsoltam. 1 héttel később találkoztunk, mondta, hogy igen, sokkal jobb, de még mindig nem teljesen okés a dolog, még mindig 3 nap alatt lemerül. Elsőre nekem se ugrott be, mi lehet a probléma, el is intéztem azzal, hogy igen, ez már valóban a droid hibája lesz sajnos. Később ugrott be, hogy engem is "megtréfált" a szolgáltatóm, beadott előre egy nem is létező email címet, így a telefon egyfolytában a neten lógott és szerencsétlen frissíteni próbálta emailjeimet. Ez persze meglátszott az aksim élettartamán és a számlámon is sajnos. Egy szó mint száz, fogtam és megnéztem a beállításokat. Mint kiderült, nála is ott volt a falsh email cím. Kiütöttem, az internet beállításaihoz is betettem egy fantom beállítást, az lett az alapértelmezett és így adtam neki vissza. Mit ad isten, a készülék innentől tényleg bírta a 160 órát.
Szóval nem árt meg megnézni, hogy vajon mi is szívja annyira le azt az aksit, hátha nem is a rendszer a hibás, hanem valami "kedves" rendszerbeállítás rosszalkodik.
A másik dolog: sokan azt várnák el a hatalmas képernyős telefonjuktól, hogy bírja a maximális időt úgy, hogy egyfolytában csesztetik, zenét játszanak le, filmet néznek, interneteznek, stb. Nos, jó lenne, ha végre tudatosulna az emberekben, hogy ha a készüléket használják, az bizony jelentősen meríti az aksit. Szóval egy 3,5-4 colos telótól ne várjuk már el, hogy napokat bírjon ki, mikor csak a kijelző fogyasztja a világba a működésével az áramot.