258
-
Akkor azt is láthatod, hogy ez mekkora hülyítés, hogy a 100ezer posztól 99ezer arról szól hogy ez a videó KAMU, és senkinek nincs ott a NONE gomb, magyarán kötelező a bankkártya a regisztrációhoz. Tehát a zs*d* bankárok hülyítik a pórnépet.
narumon : akkor verd ki a p*cs*det a 8 terrás tárhelyedre, nekem 20 giga az egész gépem. mégis az én gépemről láttál alább videót. -
coolbboy83 #114 http://www.youtube.com/watch?v=mHCTjvzPfKk
2:15-nél is kiderül, hogy mekkora droid vagy! :-) NONE !!! NEM KELL BANKÁRTYA !!! -
Jah megint a te fosch gép szinteden gondolkosz ahol 200MB szabad hely több órás optimalizálás. Nekem most 8TB háttértáram van itthon. Gond-e a 200MB free space? -
Hát én százszámra próbálom ki a programokat de ez nem android szint. Nekem eddig program (meg más sem) nem vágta tönkre a telefonomat. Ami egy újraindításnál többet kívánna az már megint nagyon gáz lenne.
Itunes: 75,6MB letölteni (200MB a required space)
A .net frameworkot hol látod? Én sehol nem látom. Mindenesetre soha nem kérte nekem telepítéshez még szóval ha kell neki akkor is fent van már a win alatt alapból.
És ha használtan vetted akkor is csinálsz magadnak egy profilt ezzel kezded, szóval az utána már van. -
Papichulo #111 Nem kell kartyat megadni! iTunes-nak meg csak win-en kell .net, OSX alatt 100mb alatt van mindennel egyutt.
iOS-en is van multiboot es minden egyeb, peldaul SSH.
Android sem tud OTA backup-ot visszatolteni, ahhoz is kell kabel.
Ossze-vissza beszel, latszik, hogy nem ismered es sohasem hasznaltad a rendszert. -
Mi az hogy meghibásodik a telefon szoftvere? Pl. kipróbálsz egy-két programot is rajta, nem csak nézegeted és vered a gyíkod az almás logóra a hátulján. A sok próbálkozásnak meg lehet egy nagy hiba is a vége, sose tudhatod.
iTunes : 200 MB
http://www.apple.com/itunes/download/
+ .net Framework
http://support.apple.com/kb/TS3074
Az iTunes regisztrációhoz bizony kell a Visa / Maestro / Electron bankkártya ha pl. használtan vásároltad és akitől vetted nem adja meg a regisztrációját. Amíg em adsz meg a regisztrációnál létező, valid Visa / Maestro / Electron kártya számot tovább sem lép ! Úgyhogy magyarázhatod a bizonyítvnyodat.
-
Öntöd magadból a hülyeséget. Mi az, hogy meghibásodik a telefon? Ha meghibásodik akkor elviszed garanciába és nem otthon hekkeled. Olyat meg nem csinál, hogy műkdik csak a szoftver hányja össze magát, ilyen itt nem létezik. Szóval azt sem tudod miről beszélsz, csak hányod a szavakat egymás után. A többi hozzászólásod is nettó baromság, milyen pénz idő és türelem kell hozzá jesszusom. A kábel amit adnak hozzá? A PC? A 80MB itunes? (hol lett neked ez fél giga?? Meg milyen Bot.net? Az itunes-ba apple reggel lépsz be az meg már megvan mióta megvan a telefonod.
Áh minek is írok amikor alapokkal nem vagy tisztában... -
Páran azzal jönnek, hogy a szifont is el lehet menteni neten keresztül (értsd: a komplett OS-t) ... Itt egy újabb kérdés merül fel: ha a telefon meghibásodik, és valóban szükség lenne a neten keresztül elmentett rendszer visszaállítására, akkor hogyan fogjátok a visszaállítani a rendszert egy meghibásodott rendszerről? Ez kb. a 22-es csapdája.
A kábeles megoldás pedig finoman szólva is kisstílű az Android multiboot megoldásához képest, kell hozzá egy v@l@g dolog, rengeteg türelem, pénz és idő:
- kell hozzá egy speciális USB kábel, ami ugye ha nincs jelen, megtörik stb. már eleve bukta a mentés vagy a visszaállítás,
- kell hozzá egy másik komplett számítógép, ami ha PC akkor szívsz a fél gigás ájTyúnsszal ami még ráadásul az igen undorító BOT.NET keretrendszart is igényli ami újabb másfél óra és újabb másfél giga
- kell hozzá ugyen az ájTyúnszés az ájTyűnszra regisztrálni is már csak Visa / Electron /Maestro kártyával, banki előfizetéssel és rajta lévő összeggel lehet
Ha ezek közül egyik sincs meg már nem tudod se elmenteni se visszaállítani az esetlegesen meghibásodott, szétokosított vagy egyszerűen csak vírusfertőzést kapott rendszeredet. -
Hehhe, belsős berkekben köztudomású volt a Nokia "patent trollkodása". Itt Magyarországon is külön patent osztály volt több fővel mint a fejlesztők és naponta adták be a csak fejből kipattanó hülyeségeiket. -
Papichulo #106 Rosszul tudod. Nincs semmi tulajdonresze.
http://wiki.answers.com/Q/Does_Microsoft_still_own_Apple_shares -
tudomásom szerint 30% -
Papichulo #104 Koszonom a linket.
Nos, ahogy sejtettem itt nem kizarolag lekerekitett keret van. Maga a patent az eleg specifikusan az iPhone 3G alakjat irja le: www.pat2pdf.org/patents/patd593087.pdf -
drzen #103 Itt megtalálod amit keresel:
http://mobilarena.hu/teszt/apple_kontra_samsung_mi_fog_most_tortenni/a_jogtalanul_felhasznalt_szabvanyok.html -
Papichulo #102 Eleg ignorans hozzaallas, ha azt gondolod, hogy az Apple szabadalmai mogott nincs tenyleges munka. Eleve, egyertelmu dolgokat nem is lehet szabadalmaztatni. De tenyleg erdekelne ez a lekerekitett sarok vagy teglalap szabadalom. Be tudnad linkelni a konkret patent-et, amire itt gondolsz?
A double-click-et a Microsoft szabadalmaztatta ;) -
sanyicks #101 mondjuk mivel a nokia benne volt a gsm fejlesztésében, és még sok mindenben valószínűleg ők nem ilyen lekerekített sarok, dupla egérkattintás, dokumentumhoz megjegyzés fűzése szerű nevetséges baromságokkal pereltek, hanem igazi technológiával ami mögött munka is volt. -
Papichulo #100 "Végre a gugli sem tűri hogy püfölgetik, a héten nekiment az applenek a motorolás szabadalmakkal :)"
Nehogy azt hidd, hogy a Google soha senkit nem perelt meg eddig be. IIRC meg a DOJ-t is bepereltek :)
Annak ellenere, hogy latok egy kis kettos mercet a reszedrol, en sok sikert kivanok nekik! Ha azt gondolod, hogy ez engem a legkisebb mertekben is feszejez, akkor rosszul latod ;)
ps: mint emlitettem a Nokia kezdte a perelgetest -
sanyicks #99 ha nem védi le, ilyen trollok levédik mint az apple vagy az m$ és megtámadják.
Voltak kis trollok, akik néha néha belekötöttek egy nagy gyártóba. Aztán az apple és az m$ divatba hozta a sorozattrolkodást, amire persze mindenki elkezdett szabadalmakat gyűjteni hogy a 2 nagy troll ne találjon fogást rajtuk/vissza tudjon támadni.
Végre a gugli sem tűri hogy püfölgetik, a héten nekiment az applenek a motorolás szabadalmakkal :) -
Papichulo #98 "apple jogászai összevissza photosoppoltak mindenfélét"
Egyetlen kepnel volt torz az arany, de az osszes tobbi korrekt volt. Raadasul a bironak a kezeben volt maga a keszulek is, szoval nem a fenykepek alapjan kellett dontenie
"arról sem kéne elfeledkezni, hogy az ms-nek hány százaléka is van az almában?"
Zero -
Papichulo #97 "az alma fossá pereli a samut, aki nem mellesleg az alkatrészeinek a 90%-át gyártja"
IIRC a Samsung az iPhone 26%-at gyartja. -
Papichulo #96 "Mondjuk valószínűleg nem csak nekem nem szimpatikusak az ilyen mélyütés-szerű húzások, de ezt a játékot az Apple kezdte."
Tevedes, a Nokia kezdte a perelgetest 2009-ben.
http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone_wars -
Papichulo #95 "Apple szabadalma kb olyan, minthogy levédetem, hogy a tv képernyő négyszögletes"
Mar tobbszor linkeltem a Samsung szabadalmat, amiben levedette az LCD tv formajat :) -
Erre azért megjegyeznék 2 dolgot: a kedves vevők előszeretettel szidják az Androidos telefonokat, hogy mennyire kevés ideig bírják. Nos, nemrég okoztam egy kedves ismerősnek, aki ugyanígy járt el, megvette a telefont és az lemerült maximum 18 óra alatt. A specifikáció szerint a készülék közel 160 órát kellett, hogy bírjon. Fogtam, megnéztem a készüléket. Az első, amit kapásból észrevettem: a kedves ismerős egyfolytában üzemeltette a WiFi-t, az pedig szerencsétlen össze-vissza kereste a hálózatokat. Fogtam, kikapcsoltam. 1 héttel később találkoztunk, mondta, hogy igen, sokkal jobb, de még mindig nem teljesen okés a dolog, még mindig 3 nap alatt lemerül. Elsőre nekem se ugrott be, mi lehet a probléma, el is intéztem azzal, hogy igen, ez már valóban a droid hibája lesz sajnos. Később ugrott be, hogy engem is "megtréfált" a szolgáltatóm, beadott előre egy nem is létező email címet, így a telefon egyfolytában a neten lógott és szerencsétlen frissíteni próbálta emailjeimet. Ez persze meglátszott az aksim élettartamán és a számlámon is sajnos. Egy szó mint száz, fogtam és megnéztem a beállításokat. Mint kiderült, nála is ott volt a falsh email cím. Kiütöttem, az internet beállításaihoz is betettem egy fantom beállítást, az lett az alapértelmezett és így adtam neki vissza. Mit ad isten, a készülék innentől tényleg bírta a 160 órát.
Szóval nem árt meg megnézni, hogy vajon mi is szívja annyira le azt az aksit, hátha nem is a rendszer a hibás, hanem valami "kedves" rendszerbeállítás rosszalkodik.
A másik dolog: sokan azt várnák el a hatalmas képernyős telefonjuktól, hogy bírja a maximális időt úgy, hogy egyfolytában csesztetik, zenét játszanak le, filmet néznek, interneteznek, stb. Nos, jó lenne, ha végre tudatosulna az emberekben, hogy ha a készüléket használják, az bizony jelentősen meríti az aksit. Szóval egy 3,5-4 colos telótól ne várjuk már el, hogy napokat bírjon ki, mikor csak a kijelző fogyasztja a világba a működésével az áramot. -
Papichulo #93 Engem erdekelne ez a "teglallap" szabadalom, mivel mindenki csak beszel rola, de meg senki nem prezentalta. Belinkelned a konkret patent-et? -
Papichulo #92 A kep fake... nem a Cebiten mutattak be, hanem az iPhone utan -
asgh #91 Nem célzok semmire. Pusztán arról beszélek, hogy lehet akármilyen a hardver, lehet akármilyen az OS, ha a kettő nem alkot jól összecsiszolt rendszert, akkor a usert nem fogja érdekelni, hogy melyik a szar, az egészről alakul ki negatív véleménye. Egy ismerősöm pl. vett egy olcsó droidos telefont és folyamatosan fikázta, hogy ez a szar android fél nap alatt lerohasztja a telefon aksiját. Hiába mondták neki a hozzáértők, hogy ne a t-mobilos ajándék szutyok hardver alapján ítélje meg, neki ott volt a kezében a cucc, nem működött rendesen és levonta a konzekvenciát.
Ez persze nem minőségi kérdés, hanem az alkalmazott üzleti modell mellékterméke. Ha egy OS mindenen fut, akkor nyilván nem lehet úgy optimalizálni, mintha limitált hardverösszetevőkre kellene csak fejleszteni. Ettől még lehet a droidot is jól optimalizálni adott hardverekre, csak akkor kb. ugyanannyit kell fektetni a fejlesztésbe és az ára is kb. ugyanott lesz, mint az iPhone esetében. A Samsung felismerte ezt és úgy akarta csökkenteni a fejlesztésben rejlő üzleti kockázatokat, hogy lenyúlta az iPhone design és marketing elemeit, hogy előállhasson egy "ugyanolyan, de olcsóbb" alternatívával. -
Attól, hogy neked nem jön be, mert egy Linux búvár vagy, még másoknak nagyon is jól beválik a rendszer. Erre utalnak azok a vélemények, amik szerint egy nagyon jól eltalált rendszerről beszélhetünk a Win8 esetében, sőt erre utal az is, hogy kis teljesítményű (mert ugye a papíron minimális 1GHz, amit tapasztalatból tudok, hogy akár 733-on is elindul, nem nevezhető nagy teljesítménynek) gépeken is elindul.
Valóban, vannak hibái, mint minden friss rendszernek. Az agyon dicsért Linuxod is ilyen, a régebbi videokártyákkal a 12.04-es Ubi még mindig nem tud mit kezdeni, nem kezeli le rendesen. -
coolbboy83 #89 A Samsung volt az egyetlen, aki nem akart gondolkodni - vagy nem tudom, mert érdekes mindenki másnak sikerült saját design csinálni OS és készülék.
-
coolbboy83 #88 Az MS-nek nincs már százaléka az Apple-ben semmi sem... csak volt.
A Samsung nem másolt, node a töltő és a dobozolás, valamint a marketingstílus is 90% azonos volt... nézz meg pár akkori reklámot mielőtt faszságokat írsz!
Valaki példálózott 1996-os Jobs felvétellel... szerinte mitől mérvadó az 2012-ben ? -
levente68 #87 Jajjaj, most fogom megkapni miattad, hogy buta vagyok, mert te, akit dicsőítettem, nem vagy Samsung fanatikus, mint én... looool -
levente68 #86 Remélem, nem arra a buta pletykára alapozol, hogy az Android nem kezel több magot, mert akkor kinevetteted magad te is. Mindig is kezelt.
ha meg a Project Butter-rel elköszönt lag-ra gondolsz, akkor sincs már igazad. -
kvp #85 "és az ilyen esetekre van egy "ghost" a telefonomról, na ez az ami a büdös életbe nem lesz ájPhoshon,"
Van, csak itunes kell hozza. Ezzel a funkcioval lehetett leszedni a gps rendszernaplojat es ezzel a felhasznalo a keszulek megvasarlasa ota tett osszes lepeset.
"a telefon kiválasztásánál, hogy lehessen rápakolni bármilyen GUI-t és az utolsó pixelig tesrte tudjam szabni, hogy pontosan mikor , mit és hogyan csinál a telefonom,"
Mivel annyifele android-os keszulek van, ezert en pl. talaltam magamnak olyat, ami modositgatas nelkul is pont jo. Ez egy full qwerty-s sony xperia lett. Egyreszt kellett a billentyuzet, mert nem tudok erintokijelzon gepelni. Masreszt fontos volt, hogy lehessen vele telefonalni is. Ezen kivul csak zenet es radiot hallgatni, fotozni es bongeszni szoktam a telefonnal. (pl. itt forumozni) Extra funkciokent pedig ferjen el az ingzsebemben es birja ki par napig ha elfelejtem feltolteni. Meglepo modon talaltam egy ilyet es meg csak draga sem volt. Bonuszkent adtak hozza egy teljes office-ot (ez ritkan kell) es mint kiderult eleg eros a 3D-s chipje, tehat wifi-n tv-re kuldott hd kepnel is jol mennek rajta a 3D-s mmoprg-k, meg az fps-ek. (ez meg csak akkor szamit ha otthon vagyok, ami nem jellemzo)
Egyebkent valamiert a sony kepes volt olyan gui-t csinalni, ami nem utkozott az apple szabadalmaiba. Mondjuk annyit csaltak, hogy a keszulek mind hardverben, mind gui-ban az android 2000-es evek elejerol szarmazo referencia design-jat hasznalja, tehat az iphone elott keszult. Es megis jobban nez ki nalla es sokkal inkabb hasznalhato. Mondjuk a htc is tudott egyedit kesziteni, tehat a lehetoseg megvan. A samsung nagyon belefutott az apple jogaszaiba, pedig azok sokkal veszelyesebbek mint a designereik. (az apple-os mernokok nagyobbik resze mar jo ideje a beszallitoknal dolgozik, pl. a samsung-nal) -
sanyicks #84 nagyon el vagy tévedve, már megint, olvasgass még egy kicsit. -
pontosan úgy ahogy írja levente , a rendszervisszaállításra nekem se volt a büdös életbe szükségem, de ki tudja, mikor jön ki egy cikk hogy ez vagy az a program tartalmaz ilyen vagy olyan biztonsági hibát, vagy fertőzést és az ilyen esetekre van egy "ghost" a telefonomról, na ez az ami a büdös életbe nem lesz ájPhoshon, mert minden gyökérséget tud (?) csak pont a lényeges dolgokat nem.
A másik, pedig kedves narumon és a többi ájFón b*zi , hogy lehet persze a szép csinos 3D-s GUIkat ócsárolni, irigységből, vagy bánat tudja milyen okból, de ez is egy nagyon fontos tényező volt nálam, pl. a telefon kiválasztásánál, hogy lehessen rápakolni bármilyen GUI-t és az utolsó pixelig tesrte tudjam szabni, hogy pontosan mikor , mit és hogyan csinál a telefonom, na ez a másik amit jó nagy ívben el lehet felejteni az ájFOSnál , meg a Windows Phoshoknál IS.
Soroljam még az előnyöket:
- a töredék ára, (pl. az X8-amat 10 ruppóért vettem),
- a nyílt forráskódja, és nincs az hogy "most figyeld a kezem, mert csalok" mint Rodolfó, hogy biztonsági "hibák"ra hivatkoza vonogatják a vállukathogy "hát SAJNOS, most lett trójais az összes ájFos, WinFos..." és a globálcionista titkosszolgálatok a hónapokig befoltozatlan réseken keresztül csak azt nem figyeltek meg akit nem akartak,
- a gépigénye... a Snapdragon 600-as procival ellátott X8-amon, Divx filmeket nézegetek, PC-ket távvezérelek, és az összes olyan alkalmazást futtatom ami egyébként ájPhoshra is elérhető,
tömören "csak" ennyi, ja és egy picivel gyorsabb procival , több rammal, netán nagyobb felbontással , szebb kijelzővel ellátott Androidos készülék ami még mindig jóval az ájPhoshok alatt van mindenben na azok aztán tényleg keményet odab@sznak ennek a gyökér almás buz*nyákságnak.. -
levente68 #82 Ezt most melyik GUI-ra érted? A CWM Recoveryre? Nem néztem végig a video-t, mert nekem újat nem várható, hogy mutat, de csak szólok, még érintésvezérelt CWM is van, ha ez nem azt mutatta be.
Ha tehát a CWM-re gondoltál, mondd el, légyszíves, mi a baj vele, mint recovery GUI-val! -
levente68 #81 Itt az a lényeg, hogy a rendszer menthető magán a telefonon, minden további szükség nélkül akár a belső, akár a külső SD kártyára.
Te is és azt gondolom, minden picit hozzáértő menti a rendszerét, az tehát remélem, szerinted nem gáz.
Ami fontos, annyi mentésed lehet, amennyit nem szégyellsz és azokat ott tartod, ahol akarod. Én egyet-kettőt tartok a telefonon, vagy az SD-n, a többi meg a PC-n van. Ahhoz, hogy egy ROM-ot a valamikori állapotában visszarakj, nem kell net.
Én őrzök GB, ICS és persze JB mentéseket is, stock és főzöttek vegyesen.
Akkor is, ha baj még nem volt, így amiatt visszaállítani nem kellett, pedig nem alapon túrom a géped, tudod ;o) -
Most is 12.04-es ubuntu van a gépemen és gyors minden főleg ha nem HD felbontásban veszem fel éppen a blenderes ügyködésemet. -
asgh #79 Pont az a lényeg a mobil informatikában, hogy a user magasról leszarja, hogy kinek a hibájából szaggat a gép. Lehet az oprendszer akármilyen jó, ha nincs alatta hardver, szar lesz. És fordítva: lehet négymagos 2ghz-es mobilt csinálni, ha az oprendszer nincs rá optimalizálva, akkor szar lesz.
Azaz a válasz a kérdésedre: ha a játék szaggat egy szar gépen, akkor nem a játék szar, hanem a játékélmény, ami alapján a user az egész rendszert ítéli meg.
Ha pedig a rendszert marketing okokból az oprendszerrel azonosítják, akkor azt fogja szarnak tartani. -
asgh #78 Az MS-nek nincs a tulajdonában apple részvény. -
Oké bocs hibáztam. Az első hibát ott követtem el, hogy egyáltalán válaszoltam egy szánalmas fikázó szánalmas videójára, amiről nem az jut eszembe, hogy de jó rendszer hanem az, hogy édes istenem ennek a csávónak meg mi a franc baja van. Ráadásul minden forumba belinkeli, hogy mindenki lássa milyen hülye. -
sanyicks #76 pedig azt írtad hogy "Meg remélem ennyire szarul sem írják meg, hogy így szaggasson" És ez nem a gépre vonatkozik.