• kjhun
    #76
    #9-nek és #35 igaza van és #41 -nél leírt eprom is érdekes alternatíva. A BD-re meg 25GB-nyi adat fér rá, az sem lenne egyeseknek elég? A flash-alapú cuccok nem olyan megbízhatók, mint a mágneses elven működő, nekem 6.5 éves 160GB-os vinyó van a gépben, és köszöni, jól van még, meg a gép is. Lásd: SSD-k, nem szabad töredezettségmentesíteni őket, mert akkor a sok írás tömkretenné igen hamar. Bezzeg, ha kiadnának olyan optikai lemezt amire 7.2TB férne rá, akkor vinnéd, mint a cukrot, nesze neked SSD/Pendrive. Itt az SG-n is volt róla cikk, meg többrétegű BD, és egyéb ultranagy kapacitású lemezekről.

    Netes telepítés?? Semmi értelme, legalábbis Win-t felrakni így, nem lehetne nagyon, 80Mbit-el meg ne dobálózz, 10 ezer netből, ha 10-20 helyen van ekkora sebesség, a panelrengetegben. A 80Mbited, meg lófing a jó DVD-olvasó 16* sebességéhez képest, a SATA-s HDD-t már ne is említsem már, ha ott van a telepítendő cucc. Ha egyszer valamit leszedsz, és kell, akkor írd ki, mentsd le valamire, mintsem, még 1*, 2*, többször pazarold az idődet/netet/áramot, a letöltéssel, hogy ismét felrakhasd/megnézd. A Steam sem fenékig tejfel, sok játékhoz óriási patchek vannak, pont a Steam miatt, szemben a dobozos Retail verziókhoz való patchekhez képest, meg sok netszolgáltató sem örül szerintem 100%-ig szerintem ennek, az OnLive és társait már ne is említsem.

    Bár, már a 90-es évek végén megoldották, hálózatba kötött gépeknél, hogy DOS (!) alól lehetett hálózatról telepíteni, a gép indításakor volt egy boot-menü, aminél választhattál a különféle elemek közül, pl.: 1. DOS 6.22; 2. Pascal környezet; 3. Win 3.11; ... 6. Gép újratelepítése, ekkor csak hátradőltél, és pakolta újra az egészet, ezt egy rendszergazda megcsinálja, de egy mezei user aligha. Inkább CD/DVD, flash inkább neeee, mert ha vírusod van, akkor cseszheted az egészet, lásd: Autorun vírusok, igencsak tarolnak a magyar pc-ken, nézz körül vírus-statisztikai oldalakon.