• lordsithlord
    #54
    Többen írtátok, hogy az optikai meghajtótok pár írás után gallyra ment, vagy az állástól megdöglött. Nos, nekem van itt egy olyan optikai meghajtóm (konkrétan egy első szériás NEC DVD író), ami már lassan 10 éve üzemel csont nélkül (még régi jó P2-300-as gépben kezdte az üzemelést, azótra vagy 4 gépben szolgált engem gond nélkül). Azt nem tudnám megmondani, hány lemezt írtam vele, de mind a mai napig szépen üzemel.

    Hogy a lényegre térjek: ha az ember nem rak bele mocskos lemezeket, akkor egy optikai meghajtó (ha jó gyártó csinálta persze) nagyon sokáig tud élni és működni gond nélkül.


    Amit még észre vettem: itt nagyon sokan a telepítésnél csak a játékokra meg a kész oprendszerre telepíthető dolgokra gondolnak. Nos, nekik mondom, hogy ehhez nem árt meg egy oprendszer, amit telepíteni is kellene valami adathordozóról.

    Elhangzott itt az eprom. Az ötlet szép és jó, a probléma ott kezdődik, hogy ehhez egy külön író eszköz lenne szükséges. A másik probléma: ma a legnagyobb eprom, ami kapható, 2 megás. Elég méretes lenne az a meghajtó, amin egy komplett oprendszer lenne rajta. Árban nem lenne egy vészes, pendrive árába kerülne a megoldás, ez igaz. Viszont akad vele egy harmadik probléma is: rettenetesen lassú (legalábbis az egyéb adathordozókhoz képest).