• Molnibalage
    Nekem konkrétan egyetlenegy flash memóriám sem ment tönkre tíz év alatt. Egyetlenegy sem. Merevlemezből csak 2003 óta 5 darab vinyóm halt meg. Ebből csak kettő volt garanciális.

Optikai adattárolás? Lófaszt. Az egyetemi munkám CD-n és DVD-n volt backupolva. Meghalt a vinyoóm, egyiket CD-t és DVD-t sem tudtam visszaolvasni buktam egy fél évben két tárgyat is, mert azon voltak a beeadandó munkáim, -6 kredit, átlag lezúzva, ösztöndíj lezúzva. Tehát nem elég, hogy anyagilag romba döntött, de még valamiből új vinyót is kellett venni. Anyád...

Egyik írómmal sem írtam 50 lemeznél többet. Az egyik ÚJ írómmal minimál sebességen írtam és ellenőrztem egy DVD-t. Minden rendben volt. 5 perc (!) múlva már nem olvasta vissza. Ezek után tudod mikor kell nekem BR? Soha a büdös életbe. A BR egy vicc. Olyan kibaszott drága, hogy pendriveon olcsóbb lenne filmet venni. Nekem a film kel 1080-as felbontásban és nem a kibaszott szar optikai formátum, amit terjsztik, meg a viccesen zajos limitált, mozgóalkatrésszel telenyomott meghajtó. Egy totálisan elavult technikával erőlködnek.

Most bármi, amin dolgozom azt három HDD-ra és egy pendrivera van mentve. És nem darab HDD-ben bízok...