• lordsithlord
    Akkor mégegyszer, bár már ezt is leírtam jópárszor: az ára egy dolog, az csak az egyik zavaró tényező. Az Apple etikátlan, a vevőket semmibe vevő üzleti viselkedése az, ami engem ennél a cégnél zavar.

Ha most megkérdezitek, hogy miben is jön elő ez a vevők semmibe vétele, érdemes megnézni, hogy mit csináltak az iPod első szériájával (tudták, hogy hibás az aksija, mégis kivárták az első baleseteket, majd mikor pár darab felrobban, akkor gyorsan megpróbálták lefizetni az érintett vevőket, majd tovább vártak és el kellett hogy teljen 5 év, mikor ismét robbant egy aksi, ekkor persze ők lettek a "jófej" cég, mert az összes, ismerten hibás aksijú készüléket ingyen kicserélték). Vagy ott van a TimeCapsule-ok esete, amiknél rájöttek egy szériahibára, vissza is rendelték a szériát. A visszahívás itt olvasható:
    Visszahívás

A dolog egyik magyar károsultjának sztorija pedig itt:
    Sztori

Most komolyan, egy ilyen magatartású cég termékeben kellene megbízni, akiknek csak az több, mint 2 évébe telt, hogy a hibás gyártású készülékeket visszahívja és cserélje? Vagy esetleg azt nézzem, hogy még saját magának is ellent mond, hiszen a TimeCapsule visszahívásánál ott írják, hogy szükség esetén meghosszabbítják az akciót, mégis mikor megkeresik őket egy sorozathibás készülékkel, közlik, hogy a visszahívás ideje lejárt...?

Így viselkedne egy marha megbízható cég? Ennek a termékei olyan megbízhatóak, akik mikor kipattant a robbanó Li-ion aksik balhéja, megakadályozták, hogy a jogvédők megnézhessék a dokumentációkat, mert mint kiderült, azokban még legalább 19 ismert eset dokumentációja volt...

Hát nekem más a véleményem egy megbízható cégről...

Minden cégnél akadhatnak szériahibák, sokszor nem is a cég, hanem valamelyik beszállító tehet a dologról. De nem mindegy, hogy az adott szituációt hogyan is kezelik. Az nem kezelés, hogy elkendőzik, majd mikor már nagyon kipattan a szikra, gyorsan lépnek. Ahogy az sem az, ha szépen szart csinálnak a szájukból...

Röviden és tömören nekem ezen okok miatt nem kell Apple termék.