Valóban, biztos fogalmam nincs, hogy mi mire elég, bár érdekes módon akinek tanácsot adok és fizet érte, az elégedett a szaktudásommal...
Neked is azt mondom, mint másnak, az elégedett ügyfél véleménye jobban számít, mint egy fórumozóé, aki nem is ismer, de véleményt próbál rólam kialakítani.
Ja, egyébként én is foglalkoztam anno fejlesztéssel, bár nem MAC-re. Delphi alatt csináltam pár apróságot, csak úgy hobbiból. Az alap 2 giga ramnál indult és az akkor még rengeteg volt. Ma egy fejlesztői gép 4 gigánál indul és tetszik vagy sem, az integrált VGA vagy az Intel GPU nem játszik, mivel igen komolyan összekavarja a dolgokat az a nem megvetendő apróság, hogy ha a VGA is a rendszermemóriát cseszteti, mert nincs saját dedikált memóriája.
Tény, hogy én inkább a hagyományos PC-ket használom, de vannak olyan dolgok, amik minden számítástechnikai eszköznél érvényesek. Ma már még a navigációkban is külön GPU van, hogy a tabletekről vagy a notikról ne is beszéljük. Igen, notiknál és asztaliknál van, amire elég az integrált vagy a Sandy Bridge / Ivy Bridge GPU, de az lényegében kimerül a netezés meg az irodai alkalmazások terén.