• wraithLord
    "A mi világunk belülről anyagi
    Harry Potterék világa belülről anyagi."

Ezt én úgy értelmezem, hogy mindkét világról van egy szimuláció az agyadban, és ez megtéveszt téged. Viszont az egyik szimulációt egy könyv/film hozta létre, a másikat pedig a [valóság].
    [Valóság]: "Gondolkodom, tehát vagyok." -> ebből kiindulva, amit az érzékszerveimmel érzékelek, az is van, és ezt a környezetet hívják [valóság]nak -> viszont az érzékszerveimmel nem érzékelem Harry Potter világát, tehát az nem a [valóság] vagy egy nem érzékelhető valóság, viszont ez így már átcsúszik a hülyeség kategóriájába, mert ha így nézzük, nem lehet cáfolni, hogy Harry Potter világa nem létezik. Úgyhogy csússzunk vissza az eredeti gondolatmenethez: az érzékszerveimmel nem érzékelem Harry Potter világát, tehát az nem a [valóság] (része). ...Ami első körben is egyértelmű volt, mert csak egy könyvben olvastam, filmben láttam. Ilyen tök egyszerű a megoldás. :D

"a mi világunk leírható pusztán információval
    Harry Potterék világa leírható pusztán információval"

Ezt azt hiszem, egyetlen egy érvvel le tudnám lőni. A világ nem írható le pusztán információval, ugyanis létezik az a bizonyos Heisenberg-féle határozatlansági elv.
    Viszont ha "hétköznapibb" értelemben kell venni a dolgot, akkor azt mondanám, hogy Rowling világa >kitalált<, nem leírt... :D