• Balumann
    #183
    "Csűrheted csavarhatod. Menj le az utcára és próbáld eldönteni melyik ember fog éppen beletúrni az orrában, vagy vált sétából épp futásba. Esélytelen vagy. "

    Nem értem miért hajtogatod ezt, ezzel nem cáfolod azt, amit én állítottam, ráadásul le is írtam szerintem nemegyszer, hogy ez túlságosan komplex folyamat, túlságosan sok dologtól függ, jelenleg teljességgel lehetetlen megjósolni mások döntését. Elméleti síkon mondom azt, hogy talán lehetséges, de nem vetem el a véletlen szerepét is, lehet, hogy abban a pillanatban befolyásolja a döntést, tehát akkor már úgysem. De ettől nem lesz "szabad" az akarat.

    "Nem tudom hova akarsz kilyukadni, nem is nagyon értem."
    Látom.

    "Agykotrolt meglehetősen sokat gyakorlom elsősorban tanulásra. De pusztán emiatt nem lett más a gondolkodásom. Meg ha más is lett, én biztosan nem ugyanazon módon csinálom mint más. Ergo más döntéseket fog belőlem előhozni. Nem is folytatom.."

    Én túlságosan nem gyakoroltam sokat, könyvet olvastam ki, meditációs technikát nem sikerült elsajátítanom, de még így is hatással volt rám. De miután te is találkoztál vele, gondolom azt is tudod, hogy veszélyes, sok embernél kiszámíthatatlan, rosszul használja, ami nemhogy nem segít, sokkal inkább ártalmas (vegyítsd a technikát a depresszióval például).