• errorista
    #144
    ,,Nem teljesen értem, hogyha nincs szabad akarat, akkor miért lenne predeterminált - épp ezért írtam le hússzor egymás után, hogy megengedem hogy külső véletlenszerű folyamatok is befolyásoljanak minket. Ezek szerint hiába."

    nem olvastam el mindent tőled, de ilyet kerestem én is. Lehet nem fog az agyam, nem találtam, ellentétben megelőlegeztem neked hogy így gondolod. ( másrészt viszont a predeterminált szót újból és újból rosszul használod, hacsak nem hiszel valami metafizikai lényben/világban, ugyanis a kvantumos reakciók kimenetele elvileg nem függ a teljes fizikai világunkban semmitől. ha predetermináltat írsz, akkor számolnod kell azzal, hogy valaki szól, hogy J kvantumos reakciók, vagy feltételezi, hogy te láthatatlan démonokat vizionálsz, akik kizárólag azzal foglalkoznak, hogy a hullámfüggvény összeomlását és a többit az utasítás szerinti kimenetellel lássák el ) akartam is szólni, hogy ne használd így a szót, mert nem ezt jelenti, de végülis nekem mindegy.

    Btw ha nyitott vagy: Penrose remekül egybemossa a fekete lyukba beeső információt az agyunkban lejátszódó hullámfüggvényösszeomlásokkal