• NEXUS6
    Azért ez nem így műxik szerintem.
    Igen az elcsökevényesedik, amit nem használnak, de más képesség meg kifejlődik. Akinek meg nem, az a predigitális világban is zokni volt.

Pl. Ok az ember egyre kevesebb dolgot tart fejben, de egyre hatékonyabban keres. Régebben elszöszmötöltem órákat egy válasz megtalálásán, ma ez percekbe sem tellik. Persze jobbak a keresők, meg több adat van fenn a neten, de a 10 oldalból is sec alatt kiszedem amire szükségem van.

Aztán a GPS sem feltétlenül butít. Persze alig vagy több mint utas, de ha régebben eltévedtél dzsepeze nélkül, mert balfax voltál az sem segített abban, hogy javuljon a tájékozódó képességed. A GPS lehet, hogy kézenfogva végig visz az úton 3x-4x, de addigra tudni fogod te is, és nincs az a 3-4 elbalfaxkodás ami eddig volt. De kell 3-4 végigmenés, hogy az ember megjegyezze a sávokat táblákat. Ha meg nem mész arra többet, akkor meg minek megtanulni az útvonalat?

Az élet felgyorsult, én azon mérem le, hogy 1-2 évtizeddel ezelőtti számok iszonyatosan unaaalmasaaak. Pedig akkoriban azok voltak a pörgősek. Hogy ez a gyorsulás jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga, a digitális eszközök bizonyos szempontból segítenek életben maradni ebben a pörgésben.
    A playstation/konzolok meg igen is jó lehet, azok kifejezetten akció jellegű és közösségi játékra sarkallanak, ettől egy fokkal xarabb a PC, vagy többel.

Persze, ha az ember agya rááll, hogy csak a neten keresztül éljen az elveszett, ebben igaza van a cikknek. De az a végletes álláspont hülyeség, amit sugall: számítógép = rossz, milkatehén az alpokban = jó.