• lordsithlord
    No, akkor valóban tegyük tisztába a dolgokat.

Egyesek mániákusan keverik a kernel és az API fogalmát, így jobb, ha ezt gyorsan tisztázzuk.

API (application programming interface): egy program vagy rendszerprogram azon eljárásainak (szolgáltatásainak) és azok használatának dokumentációja és gyűjteménye, amelyet más programok felhasználhatnak. - http://hu.wikipedia.org/wiki/Alkalmaz%C3%A1sprogramoz%C3%A1si_fel%C3%BClet

kernel: az operációs rendszer alapja (magja), amely felelős a hardver erőforrásainak kezeléséért (beleértve a memóriát és a processzort is). - http://hu.wikipedia.org/wiki/Rendszermag

Én jól írtam le, a Win8 RT-nél KERNEL szinten kellett módosításokat eszközölni, mivel az eredeti kernel nem volt képes együttműködni az ARM architecturával. Ennek megfelelően természetesen az API is változott, de az már a kernel módosításból adódóan volt szükséges.

Valóban, jelen felállás szerint kizárólag hw-rel együtt lehet majd beszerezni.

"Az 1000 fejleszto anno a Vista-n dolgozott, az egesz OS-t ujra akartak irni, de mivel menet kozben latszott, hogy rosz az irany, kidobtak szinte mindenet es ujrakezdtek (Longhorn reset), ebbol lett a Vista + Win7 + Win8."

No, ezt a mondatot nem tudom hova tenni. Ahogy azt már leírtam, a Win8 teljesen új alapokat kapott, az elődökhöz elméletileg csak annyi köze van, hogy kompatibilis velük bizonyos szintig. Ez a fő dolog, ami minden Windows 8 bemutatón elhangzott.

Windows8 RT-nél, ahogy azt már leírtam, pár alkalmazás fog futni, ami a Win8 alatt is fut, de ezek száma erősen korlátozott lesz, hála az eltérő kernelnek és a más erőforrásoknak, illetve annak az egyszerű ténynek, hogy csak azon programok fognak rajta futni, amiket megfelelően átírnak. Erről pontosabban viszont még nem nyilatkoztak, valóban, az Office már megerősített, mint működő program. Felmerült, hogy lesz valamiféle virtualizációs megoldás is, de ez nem hivatalos MS megoldás lenne, hanem egy külsős cég csinálná, és ezen lehetne futtatni valamilyen nyakatekert módon a régi programokat. Ezv egyenlőre hivatalosan nem került megerősítésre, sőt, lehet, hogy nem is lesz megerősítve, csak majd ugyanúgy fog felbukkanni, mint a klasszikus Start menü a Windows 8 -hoz.

"A Win8 nem azert bootol gyorsabban, mert uj a kernel, hanem mert suspendet hasznal shutdown helyett..."

Elméletileg valóban így van. Ám megfelelő beállításokkal ezen lehet módosítani, így a gép nem csak suspend állapotba megy, hanem teljse shut down-ba. Ehhez ugyan már birizgálni kell a rendszert, de ha megcsinálja az ember, akkor is meglepődve tapasztalhatja, hogy a teljes rendszerfelállásnál még mindig feleannyi idő telik el, mint korábban.