Valóban, az RT-nél teljesen újra kellett gondolniuk a koncepciót, mivel az ARM túl gyengének és túlságosan is eltérőnek bizonyult ahhoz, hogy változtatás nélkül fusson rajta a Win8. Ez egyben azt is jelentette, hogy az RT igen komolyan eltér a hagyományos Win8-tól, egy erősen lebutított kernelt kapott maga alá. Az RT és a Win8 pusztán annyiban rokonok, hogy mindkettőn lehet ugyanazon appokat futtatni, de a teljes értékű programok futtatása az RT alatt szóba se kerülhet.
A Win8 egyébként már alapon egy teljesen új koncepciót képviselt, mivel az MS a 32bites verzióval ki szándékozott váltani a még üzemben lévő XP-ket, melyek fenntartása (a fejlesztések és a támogatás) egy vagyonba kerül az MS-nek, ráadásul komoly erőforrásokat fog le. Éppen ezért egy 32bites Win8 már egy 1GHz-es gépen is elfut (nem csak papíron, kipróbáltam egy 1,1GHz-es AMD-vel, 1Gb rammal és tényleg megy), így ha megszüntetik az XP támogatását, attól még a régebbi gépekre ugyanúgy lesz megfelelően támogatott oprendszer.
Viszont tartok töle, hogy kisebb félreértésbe kerültünk. Én nem programozó vagyok, hanem rendszerinformatikus. Nem tagadom, a programozáshoz nem sok közöm van, tanultam egy időben C-t, C++ -t, Delphi-t, de már jó ideje nem foglalkoztam vele. Weblapokat még készítek, de az meg már más műfaj. Az adatokat saját tesztjeimből (mit lehet, béta tesztelek, illetve amint kijön egy verzió, azt beszerzem és tesztelem) illetve bemutatókról szedem, meg természetesen az internetről.