No, akkor pontosítsunk: szó nincs semmiféle emulálásról! Valóban, teljesen új a kernel, ennek köszönhető a jelentősen kisebb erőforrás fogyasztás és a jóval gyorsabb folyamatkezelése a rendszernek.
Ha úgy lenne, ahogy te mondod, jelentős erőforrások kellenének egy emulációs környezet futásához. Ez törvényszerű dolog. Mégis régi XP-s programot futtatva sincs komolyabb erőforrás fogyasztás növekedés, csakis annyi, amennyit maga a program indokol. Ezt tegnap én magam próbáltam ki, egy régebbi játékomat elindítottam (Win7 alatt voltak döcögések, plussz ott tudtam, mekkora erőforrások kellenek neki), mellette pedig futott egy erőforrás figyelő és naplózó program.A játék elindításakor természetesen megnövekedett az erőforrás fogyasztás (alapvetően a GPU, a CPU, a RAM és a virtuális memória fogyasztását figyeli a program), de csakis annyira, amennyire maga a program megnövelheti a terhelést. Az adatokat elnézve ott bizony nem volt semmiféle emulálás, bele se fért volna a tesztgép erőforrásaiba.
Szóval erre szólt a megjegyzésem és továbbra is tartom, hogy magyarázd meg a Win8-nak is azt, hogy neki nem volna szabad csont nélkül futtatnia Win7 és régebbi programokat, hanem emulálnia kellene.