• lordsithlord
    Ezt szerintem magyarázd meg a Win 8-nak is, mert nekem csont nélkül futnak a Win7-en, sőt, néhány még a régi jó XP-n használt programom is :D

Az igaz, hogy a Win8 full új alapokra lett helyezve, de ettől még ugyanúgy Windows. Az MS is azt mondja, hogy ami futott Win7-en, az og futni Win8-on is. Ezt mondjuk én kapásból meghazudtolnám, mert pár driverből érdekes módon vissza kellett térnem a Vista-s verzióhoz, csak úgy tudtam felismertetni az ezekhez tartozó eszközöket a Win8-cal. Meg is lepett a dolog, de a lényeg, hogy sikerült minden eszközt felismertetnem, a gépem a korábbi erőforrás fogyasztásnak a töredékével megy, sokkal gyorsabb és a telepített Start menü segítségével jól is kezelhető. Vannak érdekes dolgok a Win8-ban, ezt nem tagadom (pl. WiFi kezelés picit más, mint Win7 alatt volt, ez jól láthatóan az érintő képernyőre lett optimalizálva), de ezek a dolgok megszokhatóak és viszonylag hamar elsajátítható a kezelésük is. Abból kiindulva, hogy én informatikusként körülbelül 1 napig tanulgattam a rendszert, mire mindent egyből megtaláltam, úgy számolom, hogy egy átlag felhasználó is olyan 1 hét alatt megszokhatja.