• liberty2
    Anthrax: Úgy tűnik nem érezted az iróniát a cikkíró szavaiban :D

Major: Az állításod teljesen helytálló miszerint beszerzési ár alatt fogják adni a Surface-t. A Microsoft helyében én is így tennék, mert
    1; A jövőben ez sok pénzt hozhat még nekik a programok révén
    2; Elég nagy anyagi háttérrel rendelkeznek, hogy kibírjanak egy ilyen kis mértékű veszteséget.

Ami a Windows 8-at illeti:
    Az alap ötlet miszerint "ráerőltetjük" a felhasználóra amit akarunk, az helytálló. Anno minden így kezdődött szinte. Egyedül a Linux működik másképp, ott azt adják amit a felhasználó akar általában, de most nem ez a lényeg.
    Az új felület ahol nincs asztal, hanem "gombok" közül választjuk ki az indítandó programot alapjába véve jó megoldás. Képzeljétek csak el: Betölt a képernyő és kapásból felsorol minden programot ami a gépen található. Ez nekem nagyon nagyon meggyorsítaná a munkám. Nem kell "Start, Programok, stb"-zni vagy az asztalon dupla klikkel indítani a progit. Az, hogy a Win8 "buta" embereknek készül az is igaz. A testreszabhatóságát annyira leminimalizálták, hogy az nekem mint rendszergazdának már fáj. Ezen okból ( és pár egyébből ) 120%, hogy nem fog nálunk megjelenni a Win8 gyakorlatilag soha. De ki tudja még mit hoz a jövő. Én várom a Win8 megjelenését és használni is fogom otthon amíg fel nem idegel. :)