Europa Universalis IV
  • pretorius07
    #9989
    Na erre valók a megfelelő ide groupok és policy-k. -12 unrest esetén nem gond az overextension sem. A lázadókat nem szeretem,mert nem csak manpowert eszik,hanem addig inkább lehet háborúzni.
    A governing capacity nem gond. Megfelelő monumentek (Madrid és Pegu) meg town hall mindenhova. Ha van több ezer arany bevétel (márpedig van),akkor tömegesen lejet építeni.
    Egy world conquest esetén nagyon max 50 évet lehet békében élni a 380 évnyi in game time alatt. De normál módban nincs olyan ország,akivel ne lehetne mehcsinálni. Más országot formálni,stack-elni a módosítókat mint unrest,warscore cost reducrion,core creation cost,agressive ext impact,improve relations,stb. Csak sokat kell előre gondolkodni,mindig máshol terjeszkedni,hogy sehol se lehessen koalíció. Plusz figyelni a tűzszüneteket,mikor járnak le,meg truce break a nagy országokra,hogy ne erősödjön vissza.
    1600 órám van eddig a játékban. De még mindig tanulom. De normál módban már nem sok kihívás van,max az első 50-100 évben. Igazából ha eljutsz 1630ig,megcsinálod a court and countryt,lesz 110+ abszolutizmusod. Ha akkor van kb 50 provinciád,akkor a maradék 200 évben kényelmesen el lehet foglalni a világot.

    De ez fejlődés kérdése. Emlékszem első kampányom angolok voltak nekem is. Kb lett pár francia területem 1821ig,azt sem tudtam,mit csinálok