Europa Universalis IV
  • militavia
    #9951
    A függetlenséghez őt nehéz lett volna.

    Igazából amit nem értek, hogy a franciákkal betervezett háborús eventből hogyan lett örökösödési háború, ahol egyből JP-e lettem Kasztíliának.
    Egész egyszerűen nem vágom, hogy ez hogyan történt, mert ezt cseszett közölni a rendszer.
    Itt az FRA ellen alakult nagykoalíció, ahol jól orrba lettek verve.
    Aztán nézegettem utána, hogy mi az a liberty desire zászló ottan fent? Hogy JP vagyok? WTF?

    Aztán Kaszítlia ellen simán segített az Aragorn, hiszen nehéz lenne felébe kerekedni a szomszédjának, ha annak TOP10 JP-je van.
    Azzal a háborúval a baj az lett, hogy nem értem, hogy a war score miért esett állandóan vissza. Kirugdaltam mindenhonnan a Castile-t és a portugál szövetségesét, felszabadítottam az Aragonban elfoglalt területet is, de akkor is kevés volt a war score. Majd egy utolsó elfoglalt várnál lett hirtelen 14%-ról 29%.

    Az a háború is azért húzódott el, mert az egyik 16-os seregem egy terület lootolása után egy éppen elkészült (?) vár miatt nem tudott elmozogni. Semerre. Ezt a helyzetet a spanyol lázadók oldották meg, akik elfoglalták a várat. Miután a zsoldosaim mellé kimozgott a 16k-s nagy seregem két ** -os vezérrel egyből rend lett... :)
    Szóval nagyon izgalmas játék volt.

    A függetlenséghez, meg ha jól láttam csak egy (?) támogatót lehet kérni. Aragon egyből 100%-ra lökte a liberty desire-t. Pénz is volt, sereg is volt, szóval mentem is neki.
    Én sokkal hamrabb felépültem manpowerből az első háború után.

    De azt is videóból tudtam meg múlt héten véletlenül, hogy a rózsák háborújának az is megoldása, hogy nem állsz ellen és akkor uralkodóház csere lesz. Most is erre mentem. Egy foshuzatos szar király helyett kapok egy erőset. Megéri érte a kis káosz.

    Egyre vadabb és vadabb próbálkozásaim beválnak.
    Most is az első háborúban szerzett pénz, némi hitel és földek eladásából 3 király zsolossereg és némi saját elég faszán tartotta magát.
    Mivel mikrózom a háborút, az attirttion nagyon minimális.

    A flottám elvesztése fájt, azt építgetem most újjá, meg otthon a gazdaságot. Ha nagyon drága a tech. fejlesztés, ahead of time miatt, akkor szépen lassan tolom fel az adott mon. pontokat a tart. fejlesztésre és mellé templom. Lassan dől a lé.

    Az viszont nagyon irritáló, amikor mindig pont az utolsó pillanatban ér oda egy felszabadító erő egy giga csatában és ezzel bukni tudsz, de hatalmasat. Pedig nagyon durván mikrózom a háborúkat...


    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.03.20. 11:14:47