Europa Universalis IV
 • Oltred
  #9783
  "A lényeg az, hogy Posztumusz Lászlót kell választani Hunyadival mint kormányzóval."

  1445 jön az event: Jani vagy Laci
  Már Jánossal sem Habsburg ül a trónon csak ugye Habsburg Laci a trón várományosa aki egyben az osztrákoké is.
  Ha nem Janit választom akkor sima régenség lesz Habsburg Laci javára s NEM JÖN A MÁTYÁS EVENT, mert már eldöntetett, hogy Laci lesz a király. Még akkor sem találkoztam a Mátyás eventtel mikor még Jani élt és virult és Laci már felnőtt és uralkodott. ( volt ilyen is )

  Kipróbáltam!!! 1445 Jani vagy Laci

  1. variáns:
  Jani a régens, Laci fogja követni miután felnőtt. Laci az osztrákok örököse is egyben.
  Laci felnő ( 15 lesz ) jön az event, Matyi vagy Laci:
  ha Matyi, akkor régenség, 12 évesen közepes clammel várja a trónt.
  ha Laci, akkor PU az osztrákok vezetésével.
  Itt jegyezném meg újra, hogy ebben a pillanatban még ha tovább gördítem az időt is, Jani a király, ergo Hunyadi dinasztia van, itt minimum azzal bukik a claim, hogy a dinasztia nem azonos. Az event pillanatában sajnos nem helyezi át a rendszer Lacit királynak, hanem Janit tartja még, tehát a Hunyadik uralkodnak.

  2. variáns:
  Sima régenség, Laci még kicsi.
  Laci nagykorú lesz ( 15 ) éljen, ő uralkodik.
  Ami itt a furcsa, hogy így 2 Posztumusz Laci lesz, egy aki nálam uralkodik, egy meg aki várja, hogy a jelenlegi osztrák uralkodó elpatkoljon. Mikor meghal az osztrák uralkodó ( akivel indul a játék ) akkor 2 külön személyként van jelen Laci, nálam és az osztrákoknál.
  Ilyenkor persze minden feltétel adott, egyező dinasztia, ráadásul addigra nagyobb a prestige-em s örökös sincs, szóval claim aztán hajrá, ha nyerek akkor PU.

  Azért írtam le így, hogy ha felmerült benned mekkora marha és értetlen vagyok, tévedsz, a PU részt már értem, azt pár hozzászólással előbb lerendeztük, amint újfent köszönök. :)

  Jah és a Matyis event észrevételem szerint max akkor jön mikor Laci 15 lesz, de jöhet előbb is ha Jani meghal útközbe márha Jani elfoglalta a kormányzó pozíciót.

  Nem kötözködés volt, nagyon köszönöm az eddigi segítséget is!

  Oltred