Europa Universalis IV
 • Timakrisz
  #9766
  Ez a része elég egyszerű (1.28 ban játszom) - mármint a Mátyás. 50% esély van:
  1. feltétel: Hunyadi a kormányzó, kb.: 1454ben azt mondod, hogy a saját örökösöd kerül a trónra, ez kb -50 (vagy 100?) relaiton Ausztriával
  2. feltétel, kb 1456 Mátyás nagykorú : és Ő legyen a király (szintén választható).
  Mivel nagyon háborúzni magyarként eddig úgysem tudsz, szóval lepörgeted az időt és várod az eventet... mindenképpen triggerel. Ausztia esetében szintén 50% esély, hogy megkapod e magyarokat PU ba vagy nem.

  Amúgy általánosságban:

  Tuti PU:
  Azonos uralkodóház és a kihaló háznak SENKI MÁSSAL NINCS királyi házassága akkor PU alá kerül az egyetlennel akivel kapcsolatban van

  Esélyes Megöröklés (inherit):
  Különböző uralkodóház, DE A KIHALÓ HÁZ SEHOL MÁSHOL NEM LÉTEZIK , akkor kihaló ház országát megörökli a kellően magas reputációval rendelkező uralkodó ház HA ELÉG ERŐS (sajnos ezt nem tudom számszerűsíteni, de erre tipikus példa (többször volt) megörököltem spanyol/francia/magyarként MIlánt vagy Britannit, vagy Pomerániát), de nem PU-ban hanem inherit, vagyis egyből enyém lett minden terület.


  Esélyes PU:
  kihahó ház több országgal azonos házzal RM-> az országok reputációjától ÉS erejétől ÉS attól függően, hogy háborúznak e esélyt kapnak a PU-ra. Ez oda is vezethet, hogy ha pl a PU várományos országok közösen hadakoznak, egyik megörökli a trónt, és a másiknál feldobodik az event, hogy igényt tart rá, akkor kiszakad a közös háborúból és hadba kerülhetnek egymással.

  És egy kis LINK

  Amugy, ha "folos" dipopontod van erdemes, csak ugy behazasodni a 60+ éves magányos uralkodocsaládok melle, általában 10 even belul kiderul, hogy lesz e pu vagy nem, vagy kozos királyi család.
  Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2019.09.11. 14:17:45