Europa Universalis IV
  • Kotomicuki
    #9468
    Amíg DLC-kben gondolkodnak és azok megléte, vagy nem megléte jelentősen befolyásolhatja a játékmenetet, vagy a játék belső kiegyensúlyozottságát, addig nem lehet megoldást találni az - ebből kifolyólag is - egyre szaporodó problémákra.
    A kiadó egész szemléletét kéne először megváltoztatni, hogy egységesebbé lehessen tenni a játékot, majd az ebből fakadó lehetőséggel élve újra kiegyensúlyozni a korábbi káosz okozta, túlzott egyenlőtlenségeket.

    A csaló M(un)I-re: ezzel tudják legkönnyebben megoldani a működő gépi ellenfeleket, mert ha nekik is be kellene tartani az ugyancsak szerteágazó szabályokat, akkor tényleg nem volna ellenfele a játék belső működését, szabályrendszerét jól ismerő játékosoknak - vagy, mint egy "jó" sakkprogramban: akár órákig, napokig lehetne várni a következő lépésre.
    Itt annyit kéne változtatni, ahogy azt előttem is leírták már, hogy bizony legyen maradandó nyoma 1-1 nagyobb háborúnak az M(un)I oldalán is és a nagyobb birodalmaknak legyen szétesési "ütemterve" is - vagy maga a birtokolt területekkel arányosan növekvő korrupció is önmagában "megbéníthatná" őket, amit egyre nehezebb lenne visszaszorítani és egy idő után a fennmaradásukért küzdenének leginkább.