Europa Universalis IV
  • pocoksari
    Na, most meg a francikkal játszom, elég érdekes...
    Az angolokat azonnal megtámadtam, a seregeiket amiket átdobott belelöktem a tengerbe, közben kasztilia elkaptam a portugálokat, igy ök kaptak egy portugál területet én meg calaist leszámitva az összes angol területet a kontinensen.
    Provancet megtámadta britanny, mentem neki segiteni, igy adott egy tartományt, mig magának egyet sem vett el.
    A burgundi pofa meghalt, igy feldobta az ablakot, hogy válasszak, de az elsö választási lehetöségnél nem jutottam tovább, annyit láttam csak h cede meg h france, na mondom, az lesz a tuti. A spanyolok meg megkapták németalföldet.
    Ezután nekimentem aragonnak, a három északi tartományt elhoztam. Az egyik kis ir beállt vazallnak, igy kimentem neki is ütöttem még két tartományt a szigeten.
    Lejárt a truce angolokkal igy enyém lett calais meg a négy angol terület a csatorna tuloldalán.
    Közben már valois ül a spanyol tronon is, jo lenne azt igy megszerezni...van egy subjugate cbm britannyra is.
    Aragont a spanyolok sajna megcsapkodták, de remélem még egy-két tartományt onnan is el tudok csenni. A kuriát is én vezetem...szoval minden happy, leszámitva h a ruszkik nagyon erösek és bár a török nem az,de nekik van a legnagyobb force limitük. Én meg ugye nem tudok odamenni rendet tenni...a hret kellene valahogyan megszereznem...csak nem látom pontosan mennyi esélyem van arra h megválasszanak...