Europa Universalis IV
  • pretorius07
    Ha szeretnél egy jó hre kampányt,akkor ausztriával menj. Ott meg tudod tapasztalni,mi a jó,hogy kell jól csinálni. Utána a többivel könyebb.
    Bár nekem az első full reform a franciákkal volt meg.

Nem nehéz ez,csak előre kell gondolkodni. Első idea a diplomatic. Második religious. De mivel itt a deus vult a végére került,fontos,hogy a reformáció idejére MINDEN hercegre legyen claimed. Erre pont jók az említett halott core-ok,amiket te kapsz meg. Gyakorlatilag mindenkivel határos leszel,tudsz fabrikálni. Ez azért kell,hogy amint megjelenik a reform központ hre-n belül,azonnal declare war,végén force religion béke.
    Mindig minden diplomata ápolja a relationt. Mindenkivel. Ha tudsz,enfore peace-el álljt parancsolj. Ehhez kell a +100 relations.
    Foglalj olyan hre-n kívüli területeket,amiken van halott nemzet,add hozzá a hre-hez a provinciát,majd return core,voila,plusz egy herceg.
    A belháborúk az 5. reformig folyton lesznek.

A reformáció a kulcsa mindennek,azt nem szabad engedni. Nálam max 5 herceg volt egyidőben nem katolikus,az is csak egyszer. Sosem volt negatív IA. És a 6. Reformig gyakorlatilag nem volt hre-n kívüli tartományom,leszámítva pár magyar provinciát,és ragusát.

Most meg van 1711-ben kb 700 provinciám,és 8000 developementem. A hre játék első kb 90 éve gyakorlatilag arról kell szóljon,hogy improve relations mindenkivel,őrizni a tagokat,ha kell,háborúval. Kintre nem kell nézni,csak annyira,hogy vissza tudd szerezni a bitorlóktól a hre területeket. Úgy is mondhatnám,hogy unalmas,bár nekem ez a stílus is tetszik. Máshogy kell játszani ezt,figyelni mindenhova,tervezni sokat,nem bonyolódni éveken át tartó háborúkba.