Europa Universalis IV
  • Tuvok #8666
    Épp nemrég panaszkodtam, hogy eléggé visszaesett a bevétel Mo-val, aranybánya ide vagy oda, az elején alig jön valamennyi pénz, talán a sok új Fort miatt. A két új event, a fekete sereg és a végvár rendszer is elég szép summát kér, de egyiket se tudtam volna kifizetni adósság nélkül. Persze nem a világvége 1-2 loan, de amúgy is utálom a merc-eket, nemhogy még harmadával többet fizessek értük. A lovasokra van combat bónusz, de még azok is drágák a játék elején...
    Ráadásul mostanra van 3 tengerparti provinciám, már mindháromban kidobtam egy csomó pénzt dokkra, és még mindig csak 6(!!) sailor-t kapok havonta, ami nem elég 12 hajó küldetésének fenntartására, ami miatt attrition-t szenvednek, és újabb tengerészekre lenne szükség a javításhoz (mint kiderült). Szerintem az új sailor rendszer egy bugos sz@rhalmaz, és ahogy tesztelgettem, még csak nem is hoz bevételt a Protect Trade küldi. A legújabb bug amit csinál, hogy elküldve Ragusa node-ba a hajók a Velencei tengeri provincia közepe és kikötője között ugrálnak oda-vissza, pedig eddig legalább kimentek egészen Konstantinápolyig...
    Be is fogom zúzni a hajókat, értelmetlen az egész.

A Fort-oknál az AI egyértelműen csal.
    Íme egy kép.
    Látható, hogy az én csapataim mozgását Annaba-ba a Kabylia-ban levő Fort blokkolja, ott a kis piros X, de a tooltip is megerősíti a tényt (piros nyíl és kocka).
    Ezzel szemben Aragónia a Kabylia-ban partra tett félmorálos csapatait gond nélkül öngyilkos küldetésre tudta küldeni Tunisz ellen Annaba-ba (kék nyíl). Habár Kabylia-ba simán át tudok gyalogolni is, de direkt kipróbáltam, hogy fogom a 10 hajót és partra teszem a csapataim Kabylia-ba (ahogy Aragónia), de onnan se tudtam átmenni Annaba-ba amíg a Fort-ot be nem vette Kasztília...