-
AlucardHuN #8554 Nos én csináltam már Ausztriából united HRE-t, úgyhogy talán tudok segíteni, bár nekem 1.6 körüli verzióm van:
Szóval elsőnek igyekeztem megelőzni a Shadow Kingdom event bekövetkeztét, nem tudom hogy megcsináltad e, ez ugyanis bent tartja az észak itáliai államokat, ami ugye több fincsi IA-t jelent. Én úgy oldottam meg hogy elfoglaltam Velence szükséges szárazföldi részeit, és azt hiszem Milánó is elvitte a maga részét, ha ez megvan akkor a Pápa területeit kell megszerezni, core-olni és hozzáadni a birodalomhoz (Rómát biztos nem kell), mondjuk ezt a vége felé tudtam megcsinálni (1480-1490 között) úgyhogy sikerült magamra zúdítani egy koalíciós háborút élen a Franciákkal de white peace-el úgy ahogy túléltem. Ne engedd továbbá hogy egyes államok túl nagyra duzzadjanak, bekebelezve másokat, mert akkor megint csökken az IA, a Free city-kre pedig főleg vigyázz, bár a legrosszabb az az amikor ők foglalnak, mert ugye akkor elveszítik a Free city státuszt. Ha tudsz akkor indíts háborút olyan országok ellen amelyek birodalmi területet birtokolnak de nem tagjai a HRE-nek, mert így csökkented a negatív IA-t. Az is megoldás ha valahogy sikerül kis államokat bekebelezned amelyek nem tagjai a birodalomnak, core-olod őket, hozzáadod a birodalomhoz majd elereszted. Érdemes pár határszéli provinciát magadnak is behúzni mert akkor pl Lengyelektől akkor Danzigot is be tudod venni a birodalomba. (bár ezt mondták szerintem előttem). Közben erősítsd magadat is, kevés belső hódítás mellett próbáld meg a cseheket meg Magyarországot PU-zni, Csehország már csak azért is vicces mert ő ugye elector és így ha jóban maradsz vele mindig lesz egy biztos szavazatod. Ha meg Magyarországot később beolvasztod akkor lesz csomó free IA-d. A reformáció mondjuk pain in the ass, addig jó esetben tudsz 1 vagy 2 reformot végégvinni (nálam legalábbis így volt), aztán a következő éveket azzal kell tölteni hogy megpróbálod kipurgálni az eretnek államokat (ugye minél kisebb annál könnyebb). Ha a reformációs időszak letelik, és a birodalomban a többség újra katolikus, van elég prince, és nincs terület idegen kézen akkor megint jönni fog az IA, csak arra kell vigyázni hogy jó relationod legyen az electorokkal (diplo ideas ugye), és hogy ne legyen Mária Terkád, vagy ha látod akkor legyen szerencséd hogy be tudod vezetni a Pragmatic Sanction-t.
Amúgy Köln-nek hol volt szigete amit az Ottománok megakartak szerezni?
Utoljára szerkesztette: AlucardHuN, 2017.04.19. 02:36:32