Europa Universalis IV
  • Condás
    Székhely áthelyezés egyébként lényegtelen is addig,ameddig nincs egy meghatározó kereskedelmi pontod. Magyarokkal Velencét érdemes elfoglalni,meg Tirolt (arany).

Leírtam már korábban,de lehet nem fejtettem ki megfelelően,vagy inkább ami valószínűbb hülye példát hoztam. Tehát úgy néz ki,h egy kereskedelmi gócban,nodeban az alábbiak határozzák meg a jövedelmedet FŐKÉNT,közvetlenül:
    -trade value: ez az,amit kérdeztél,ezzel lehet növelni a góc,node értékét,azaz több arany jön be,ez rendszerint együtt jár az épületekben a következővel,
    -trade power: ez határozza meg,hogy a meghatározott gócban lévő aranyból milyen arányban részesülsz

Amit elsőre kérdeztél arra pedig a válasz:
    -collect from trade: begyűjti a kereskedelmi csomópontban,gócban,nodeban a pénzt. Ezt MINDEN olyan városnál kell,ami nem a fővárosod,mert a fővárosban automatikusan begyűjti a pénzt. Tehát ergo,ha nem a fővárosod a kereskedelmi góc,s nincs ott collect from trade-el a kereskedőd,akkor nem gyűjti be,HANEM:
    -trade steering: ez továbbítja az adott kereskedelmi csomópontban lévő trade powerednek megfelelő aranyat a következő (célszerű ugyebár a saját) kereskedelmi pontba.