-
NineTY #7925 Nem jobb :D
Engem még soha nem átkoztak ki, de sztem nem vészes, ha erős vagy akkor ki vagy átkozva vagy nem, nem fognak megtámadni.
A protestáns csak 10% tax modifiert és 15% improve relationt, de szerintem a katolikus jobb, mert ad +1 tolerance of the true fate-t, azaz a katolikus vallású területeken -1 unrest, emellett ad -1 tolerance of heretic, de az nem nagyon számít, mert úgyis mindent átkonvertálsz katolikusra. Egy idő múlva a pénz nem számít, de az unrest csökkentésére csak eléggé limitált eszközök vannak, szóval minden egyes pont számít.
A pápa nagyon sok előnnyel jár, ha nagy ország vagy, akkor lesz elég sok kardinálisod, ezen kívül legyen nagyon pozitív véleménnyel rólad a pápai állam, rólam +200 véleménnyel van a pápai állam, van 7 kardinálisom, meg még pár bónusz, és így évente kapok 14 pápai befolyást. Ezt a befolyást el lehetne költeni arra, hogy esélyt szerezz arra hogy te legyél a pápa irányító, de sztem nem éri meg, mert nagyon random. Ezen kívül a pápai képernyőn a jobb felső sarokban vannak gombok, amikre kattintva bizonyos előnyökhöz juthatsz 20 évig, vagy kaphatsz stabilityt vagy merkantilizmust permanensen. A 20 évre kapott dolgok 50 pontba, a permanensen kapott dolgok 100 pontba kerülnek.
Szerintem a legjobb stability forrás a pápa, mert +14 befolyás/év-vel ~7 évente kaphatok +1 stabilityt (ezzel rengeteg admin pontot spórolva), ezenkívül ha konvertálsz katolikusra akkor is kapsz pápai befolyást, így nagyon gyorsan szerezhetsz pontokat, én a 100-on felülit szoktam elkölteni, ha kell valami arra, vagy ha nem, akkor merkantilizmusra.
Szóval gondolom a protestáns inkább kisebb országoknak jó, mert ők nincsenek annyira tele pénzzel, meg ők egyébként se kapnának jelentős mennyiségű pápai befolyást, mert méretükből adódóan nem lenne sok kardinálisuk, a katolikus meg a nagyobbaknak.
Szerintem sem éri meg a kúltúra változtatás, csak nagyon sok diplo pontom volt, és hogy ne érje el a plafont nagy manpoweres területeket konvertáltam, hogy így eltűnjön a -33% módosító a manpowerről. Számtalanszor írtam, hogy mennyire kevés manpowerem van, így is növeltem egy kicsit.