Europa Universalis IV
  • NineTY
    1.18
    Tech group változtatás: yey egy újabb mód a World Conquestelők agyonverésére :D
    (megjegyzem a világhódítás törénelmileg egyáltalán valós, ezért a fejlesztők célja valamilyen szinten akár lehet is az, hogy azt ne lehessen elérni, és lehet igazuk van)

Accepted culture: végre én választom ki, hogy az én országomban milyen kultúrát fogadok el. Ez elég hasznos, mert így a legalább a nem túl sok stated kultúráját elfogadhatod, és így legalább ők tényleg penalty nélkül adják a cuccokat.

Great powers: végre az hogy én vagyok a világ egyik legerősebb országa jelent némi (nem csak gazdasági/katonai) előnyt más országokkal szemben. Az hogy így lehet power projectionra szert tenni eléggé jó lenne, mert most is én vagyok az első, és egészen pontosan 0 power projectionom van, mert nincsenek lehetséges riválisok, és rivális nélkül ugyebár nem lehet szert tenni rá.

Ruler personalities: nem butaság, de attól még mindig az lesz a legfontosabb, hogy milyenek a statjai. Az hogy idővel fejlődik az jó dolog, tán úgy kéne megcsinálni, hogy az uralkodó statjai is fejlődjenek idővel. Úgy lenne az igazi, ha választhatnánk néhány opció közül. (egy 50 éves ember több tapasztalattal rendelkezik, jobban ért bármihez, mint egy 15 éves) Nekem az egyik legnagyobb problémám a játékkal az hogy a legfontosabb dolgot, hogy milyen lesz az uralkodód, azt egy szimpla random dönti el. Nem ártana, ha ezt is lehetne befolyásolni, pl amikor megszületik az örökös akkor nem lennének rögtön statjai, hanem pl. taníttatni kéne 15 éves koráig, ami sok pénzbe/bármibe kerülne (talán relatíven az országod erősségéhez), és 15 éves korában kiderülnének a statjai, ami attól is függne, hogy mennyit tudtál a taníttatására költeni, kb. mint a generalok statjaira az army tradition. Akár bizonyos ideák is fejleszthetnék a jövőbeli uralkodókat.

Ottoman Sultanate: a törökök amikor 30 éves az uralkodójuk, választhatnak 3 trónörökös közül. Na így kéne ennek működnie mindenhol.

Leader traits: a leaderek kapnak valami random dolgot még, ettől függetlenül szerintem még mindig a statjaik lesznek a legfontosabbak, kivéve tán ha valami combat bónuszt kap. Tán olyat lehetne csinálni, hogy limitálni a vezérek instant ugrálását (Amerikából Kínába teleportás), mondjuk olyan gyorsan váltanának helyet, mint a kereskedők/telepesek. De emiatt jelentősen több vezéred lehetne, és így a különböző bónuszok alapján lehetnének különböző dolgokra használt vezérek.

Coptic Holy Sites: a koptik vallásúaknak lesznek szent helyei,, melyik országoknak van egyáltalán koptik vallása? :D

Itt vannak amúgy linkek az új dolgok leírására:
    http://www.eu4wiki.com/Developer_diaries#Unannounced_Content
    Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.08.05. 13:07:56