Europa Universalis IV
  • NineTY
    :D úgy gondoltam a "fullon normál gyalogot", hogy a 17-4-17-es seregbe a 17 gyalog normál volt, nem mercenary.

Az ellenséges országok seregeit elverni gyerekjáték (a HRE tagok megcsinálják helyetted, múltkor Minget is szétszedték nekem), na de a saját lázadóidat,,, ott kezdődik a kihívás :D
    Én a saját seregeimmel sztem olyan 90%-ban lázadót ütök, 10%-ban valami gyengécske országot, a nagykutyákat meg a HRE-re hagyom.

Szóval a csaták zöme 30-40k-s lázadó seregek ellen megy. És ugye a lázadóknak ugyanolyan techje van meg ilyesmi, szal nem csak seal clubbing. Egy-egy ilyen csata alatt mindig elfogyik vagy 10k gyalog, és jön a következő csata. Ezt pedig ilyen kevés manpowerből nem lehet folyamatosan pótolni, illetve ha tudnád is, akkor relative hosszú idő alatt. Meg ugyebár a lázadók ellen ha jól tudom nem jár armytradition, szal olyan 30-40 környékén lézeng max, ezért is akarom megint az Offensive ideát, hogy legyenek már valamirevaló leadereim, meg +20% forcelimit modifier az kb. +20% mercenary is :D

Utolsó Minges hódításom alkalmával megint felmentem egy kis időre 200% környékére,,, hát lehet ilyet tényleg nem nagyon kéne csinálni (de tök izgi xd), sztem a lázadók összlétszáma volt vagy 1 milla :D (najó annyi tán nem, de olyan 800k bizta)
    [Túl nagy az országod? Már mindenkinél erősebb vagy, nincs már ellenfeled? Te vagy a saját ellenfeled! Szerezz jó sok overextensiont, nem fogsz unatkozni egy ideig :D]

De amúgy egy ilyen lázadás hullám nem nagyon vészes, csak pénzbe fáj sokba (a mercenaryk folyamatos újraképzése miatt, nagy overextension mellett), de nemrég Portugália és Kasztília annektálásával nagyon beindult a kereskedelem (100+ dukát/hó), szal pénz az van.