Europa Universalis IV
  • NineTY
    Csak a törökösben általában relative jó uralkodóim voltak, +3-as tanácsadó mindenből, és alig bírtam a corolást meg a békekötést admin/diplo ponttal minimális bármi másra való költés mellett is. Gondolom a diplo pontos gondjaim jórészt a deus vult használata megoldotta volna, de az admint nem, vagy akkor még az hogy van claimed valamire csökkentette a corolás árát is?

Bár gondolom akkor eléggé nagyon elszaladtam a terjeszkedéssel, mert még arra a nem túl sokra maradt volna 110 év, illetve nem sokat diploannexeltem, csak vagy 3-4 országot, meg nem is force vassalloztam semmit.

A mecenary megéri vagy sem, nincs más. Havi 1400 manpowerből nem lehet sokmindent csinálni. A régi res publicás törökösben kb mindenhol elfogadtam a lázadók követelését és local autonómiát adtam nekik, de úgyis kaptam vagy 5000 manpowert havonta. A csatákban keletkező lovas/ágyús pótlására is alig elég. Meg múltkor egy seregbe fullon normál gyalogot raktam, hát ki is kopott mind is vagy 3 csata alatt.

A felvonulás meg nem hosszú, mert általában a háborús zónákban tartom a seregeket, nyugaton 1-2, keleten 2, 1 afrikában, a maradék 1-2 épp valahol öli a lázadókat, meg persze Amerikában is van egy kis sereg. Van 4 szállítós hajóflottám (meg Amerikában egy kicsi), így hajóval relative gyorsan el lehet oda szállítani a dolgokat ahova kellenek. Meg ezek a seregek "halhatatlanok", mert folyamatosan újra fel lehet őket tölteni a mercenarykkal, szóval zsinórban a térségben lévő összes lázadó sereget (általában 5-6) egy sereggel el lehet intézni.
    Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.08.03. 16:02:35